UTRIKES. De senaste dagarna har över hundra personer dött i olika attacker i ett Afghanistan styrt av en allt svagare USA-stödd regering. 

De senaste dagarna har hundratals människor dött i Afghanistan i olika terrorattacker. De USA-stödda regeringsstyrkorna i landet utsattes så sent som idag av en attack när fem gärningsmän anföll en militärakademi i Kabul och dödade 11 soldater samt skadade 16. Gärningsmännen använde sig först av två självmordsbombare för att sedan öppna eld mot soldaterna. Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig dådet.

Tidigare under helgen dödades över hundra personer av en talibansk självmordsbombare nära utländska ambassader i Kabul. Talibanerna, som drevs från makten av USA 2001 och som sedan dess bedrivit gerillakrig mot USA och den allt svagare USA-stödda regeringen, har också tagit på sig en attack mot ett hotell i Kabul där 25 människor dog.

Regeringen i Kabul medger själva att deras armé inte hade klarat sig ens ett halvår mot IS och talibanerna utan amerikanskt stöd.

Som svar på den senaste veckans blodsutgjutelse har nu Donald Trump gått ut och sagt att de tidigare antydda fredssamtalen med talibanerna inte längre är aktuella.

Källor:
Attack i Kabul – flera döda
Därför kan våldet i Afghanistan eskalera ännu mer
Trump condemns Taliban role in Afghan attacks, no more talks


  • Publicerad:
    2018-01-29 21:40