Den judiske mördaren Max Moussazadeh, fängslad i Texas, USA, skickade i måndags sina advokater till federala rätten (ung. motsvarande svenska hovrätten) då Moussazadeh anser att staten Texas kränker hans religionsfrihet eftersom de förvägrar honom måltider som är kosher. Moussazadeh har tidigare fått avslag i distriktsrätten (tingsrätt) med motiveringen att han är en hycklare, eller ”falsk” som man skriver i sitt avslag. Det visade sig nämligen i utredningen att han endast valt koshermat hälften av gångerna i fängelset.

Moussazadeh lämnade redan 2005 in en anmälan mot fängelsesystemet i Texas och de tvingades då att starta en avdelning som har judisk mat på ett fängelse och placerade sedan alla sina judisk-ortodoxa fångar på den avdelningen. Moussazadeh skötte sig inte på sin nya anstalt utan blev förflyttad till ett fängelse med högre säkerhet där de inte tillhandahåller gratis koshermat utan endast mot en avgift.

Moussazadeh dömdes 1994 till 75 år i fängelse för mord och 2009 för olovligt innehav av narkotika och kan bli frigiven tidigast i slutet av 2023.

Prisoner: Texas must provide kosher food


  • Publicerad:
    2012-10-05 19:03