UTRIKES. En insamling till den franske boxare som slogs med en polis under en protest har stoppats.

Nordfront har tidigare rapporterat om att en före detta professionell boxare konfronterat en polisman under en protest som hölls av Gula västarna i helgen. Enligt boxaren, som heter Christophe Dettinger, slog han till polismannen i hjälmvisiret eftersom han och hans fru blev pepparsprayade.

Dettinger överlämnade efter händelsen sig själv till polisen och kommer med stor sannolikhet dömas för våld mot tjänsteman i en snabbrättegång som kommer hållas inom kort.

Anhängare till boxaren har dock startat en insamling i hans namn, som igår nådde upp till 120 000 euro. Insamlingen stängdes dock ner av den insamlingstjänst man använt sig av.

Den franske finansministern Bruno Le Maire tycker att nedstängningen var ett bra beslut:

— Jag förstår inte hur man kan ge ett enda öre till försvar för denne man och jag anser att det var klokt av företaget att stoppa insamlingen.

Företaget menar själva att de inte påverkats av de ministrar som före nedstängningen uttalade sig negativt om insamlingen. Enligt SVT är det förbjudet att samla in pengar för att täcka bötesbelopp, men det uttalade syftet med att samla in pengarna var enligt initiativtagarna att hjälpa familjen ekonomiskt och inte specifikt för att betala några böter.

Källa:
Insamling till proffsboxare väcker debatt i Frankrike


  • Publicerad:
    2019-01-09 23:50