FINLAND. Kansallinen Vastarinta har intervjuat en nationalist som befann sig på plats under knivattacken i Åbo för två veckor sedan och deltog i jakten på terroristen. Intervjun publiceras först nu då nationalisten inte ville att man skulle vältra sig i händelsen som traumatiserat offrens anhöriga.

Terrordådet i Åbo skulle inte ha skett om Finlands regering hade prioriterat medborgarnas säkerhet framför sina egna karriärer. Politikerna är beredda att offra medborgarnas liv eftersom de vill tjäna sina globalistiska överordnade i Finland, EU och internationellt. Globalisterna kräver öppna gränser och Finlands ”beslutsfattare” gör vad de blir tillsagda att göra.

Massmedia har inte vågat erkänna att de oskyldiga offrens död berodde på en ansvarslös invandringspolitik med öppna gränser. Istället fortsatte medierna lobba för mångkulturen genom att hävda att de som stoppade terroristen var alla icke-finländare.

Vi har intervjuat en finsk nationalist som anser att den opatriotiska elitens politiserande av dådet är motbjudande. Han var en av de modiga finländare som riskerade sin egen säkerhet för att Finlands gator skulle vara säkra, trots regeringens förräderi.

Till att börja med; grattis och stort tack å alla finländares vägnar för den modiga insatsen!

Tack. Situationen gnager i vilket fall som helst fortfarande och flera gånger om dagen tänker jag på hur man hade kunnat agera bättre. Det var på håret att vi fick ner terroristen redan på torget men det är onödigt att tänka ”om jag bara…”.

Hur känner du dig idag när det har gått ett par veckor sedan händelsen? Har du kunnat prata om händelsen med kamrater? Är det något särskilt som fastnat i minnet?

Händelsen har diskuterats. Som jag svarade på förra frågan så är ens eget agerande och något slags hat mot gärningsmannen dagligen i tankarna. Samtidigt finns där en viss förståelse också eftersom terrorismen inte är ett fenomen som skapats av en tillfällighet, detta lär vi säkert prata om senare i intervjun.

Berätta hur situationen fortskred? Hur lade du märkte till attacken? Vilka slags människor blandade sig i incidenten och hur agerade terroristen?

Jag anlände måttligt omtöcknad till centrum på eftermiddagen för att köpa grönsaker på torget och dricka mitt morgonkaffe då jag hade varit på en fysiskt ansträngande semesterresa i Östra Finland och hade sovit länge.

I början hörde jag något slags ljud av slagsmål från torgkanten, där det första offret miste livet, och när jag närmade mig platsen sprang runt 10-15 utländska män mot mig. Först verkade det vara en inbördes uppgörelse. Men sen högg knivmannen en kvinna, som var ute med barnvagn, i nacken. Då förstod jag att det handlar om terrorism, eller jag anade det i alla fall. Och sen visade det sig ju att det var just det. Visserligen försökte den här invandrargruppen hindra terroristen till en början men minst lika många finländare jagade också terroristen, speciellt efter det andra knivhugget.

Om terroristens agerande kan jag kort säga att han kunde hantera kniv och sprang jävligt fort.

Hur agerade andra förbipasserande?

Hur det var i början vet jag inte. Jag såg mig inte omkring så himla mycket. En rent allmänt fridfull fredag blev snabbt kaotisk och på något vis anade jag att majoriteten inte ens förstod vad som pågick. Människor flydde springande från platsen och andra stod bara stilla. Så var det i början vill jag minnas.

Åbo-terroristen Abderrahman Bouanane.

Vad gjorde du?

Jag blev intresserad av situationen så fort jag hörde skrik. Ganska snabbt förstod jag vad det var som hände. Efter att kvinnan med barnvagnen hade blivit huggen så började jag genast jaga gärningsmannen. Kvinnan fick omedelbart hjälp så jag beslöt mig för att fortsätta springa efter gärningsmannen. Målet var bara att få fast honom. Jag kände egentligen ingen rädsla eftersom vi var många som sprang efter honom. Ett tiotal personer och vissa var beväpnade med tillhyggen.

Vad hände med offren? Vilka gick dit för att hjälpa dem?

Offren föll snabbt ihop efter knivhuggen men de fick alla snabbt hjälp från förbipasserande.

Hur löste sig situationen? Såg du när terroristen blev skjuten?

Själva skjutningen doldes lite av folk framför mig. Polispatrullen som kom till platsen gav gärningsmannen elchocker med en elpistol, det hann jag i alla fall se.

Vad hände direkt efter incidenten?

Efter händelsen fick terroristen motta åtminstone ett slag av ett basebollträ och flera sparkar mot kroppen samtidigt som polisen låg på honom, något som polisen givetvis ingrep emot.

Hur kände du dig under händelsens gång? Blev du chockad eller pumpade adrenalinet?

Adrenalin och vrede. Jag var förbannad över att polisen hann till platsen eftersom vi var på väg att få fast terroristen. När jag tänker efter så förhindrade polisens ankomst ytterligare ett dödsoffer under dagen, så det är väl bra. Den första reaktionen var dock att det hade varit trevligt att bli av med ohyran med hjälp av lynchning. En naturlig reaktion enligt mig.

Förhörde polisen dig efter händelsen? Vad frågade de?

De ställde frågor om situationen och vad som hände efter attacken. Händelsernas gång helt enkelt. Inget särskilt.

Är du misstänkt för att ha misshandlat terroristen?

Nej. Den risken fanns såklart, och finns kanske fortfarande. Men jag har inte hört någonting om det i alla fall. Vi får se. Det vore ju skrattretande men dock väldigt västerländskt.

Var du besviken över andra finländares agerande? Många stod visst bara och filmade blodbadet?

Det var jag, men jag är inte det så värst mycket längre. Man måste ”förstå” att vi lever i tider där smarttelefonen är som fastlimmad i många människors händer oavsett situationer. Det vittnar bara om vår tids apati enligt mig. Offren fick dock allas hjälp så flocken av kamerafolk är på så vis en bagatell, men som fenomen är det komiskt. Men kanske lyckades någon spela in användbart material.

Hur har media och politikerna agerat enligt dig med tanke på dådet? Ljög media eller talade den för det mesta sanning? Anser du att politikerna är hycklare?

Politikerna har utnyttjat situationen som de alltid gör, oavsett parti. Media var förvånansvärt ärlig och nog vet vi att hjälteberättelser säljer bra. Förutom terroristen råkade det finnas även andra invandrare på plats och när media grävde fram dem så var soppan färdig. En snygg ”söndra och härska”-episod med hjälp av rapporteringen. Det verkade också vara väldigt målmedvetet.

Vad anser du rent allmänt om den offentliga debatten om exempelvis sociala medier i samband med dådet?

Debatten om sociala medier är ett dödläge med sina ständiga gräl och meningsskiljaktigheter. Jag försöker undvika det nuförtiden och jag är inte längre särskilt aktiv på sociala medier. Jag har inte läst särskilt mycket om den här händelsen heller, bara lite och det räckte.

Var du på plats under demonstrationen mot terrorism? Hur var stämningen i så fall? Hur tycker du att finländare borde reagera på dåd som dessa?

Jag var inte på plats. Finländare borde verkligen intressera sig för politik nu. Särskilt för det som händer utomlands eftersom vi befinner oss i  ett nyhetsmörker. Vad herrarna bestämmer har en direkt påverkan på våra liv. Andra råd kan jag inte ge.

Vilka slags politiska slutledningar har du dragit av dådet och dess efterdyningar?

Dådet var förväntat och förvånade mig inte alls. Inte heller ”lösningarna” som eliten kommit med, alltså den nya underrättelselagen. Politikerna och makthavarna fick vad de ville ha och även polisen har fått nya leksaker. Man tar inte itu med våldets egentliga orsaker och vill inte göra det heller. Dagens ord är övervakning av folket.

Vem är ansvarig för att terrorismen kommit till Finland?

De främsta ledens beslutsfattare ända sedan 90-talet. Terrorismen är en direkt konsekvens av stormakternas förstörelse i Mellanöstern i jakt efter olja och andra rikedomar. Alltid finns det också någon som finansierar terrorismen. Var och en måste tänka utifrån sitt eget perspektiv, framförallt när USA och Israel har sina fingrar med i spelet.

Skulle man kunna ta itu med terrorismen genom att exempelvis ändra på västländernas utrikespolitiska riktning? Delar du åsikten om att de av Israel och USA-ledda sionistiska krigen snarare göder än förhindrar muslimsk terrorism?

Jag skriver under på det till hundra procent. Det här påprackandet av ”västerländsk demokrati” har inte fört någonting gott med sig. I slutändan har allt med pengar att göra så avsikten har hela tiden varit att kriga och genomföra den här ”söndra och härska”-politiken.

Vad för slags regeringar skulle arabländerna behöva för att kunna lösa problemet med terrorism? Skulle en antisionistisk arabnationalism som hos till exempel Libyens Gaddafi och Syriens Assad kunna vara en bra lösning?

Just nu är det svårt att säga vad de där förstörda länderna behöver. Assad är svartmålad och Saddam och Gaddafi är i graven. Länderna befinner sig i ett hårt sionistiskt grepp. Jag kan inte tro att Mellanöstern återgår till ett normaltillstånd inom en snar framtid. Man tillåter inte att så sker.

Hur kan finländare kämpa mot terrorismen? Vilken sorts attitydförändring krävs i Finland?

Finland behöver gå ur EU. Allt börjar där. Det är onödigt att ens diskutera om någonting annat, eftersom vi med två procents beslutanderätt i den Europeiska unionen endast är ett underdånigt lydrike.

Stort tack! Vad skulle du vilja säga till våra läsare?

Det är trevligt att leva i nuet men ibland borde man tänka på hur världen kommer att se ut om till exempel hundra år. Trevlig höst till er alla! Glöm inte att Finland är ett enastående land.

Ursprungligen publicerad på Vastarinta.com.


  • Publicerad:
    2017-09-03 22:30