MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Både den svenska och norska säkerhetspolisen samt NRK gick till angrepp mot Motståndsrörelsen i en artikel som publicerades på NRK under lördagskvällen. Nordfronts systersida Frihetskamp har intervjuat Haakon Forwald om händelsen.

NRK publicerade under lördagskvällen en längre artikel om Nordiska motståndsrörelsen. Utgångspunkten för artikeln är en konferens som arrangerades i Sälen under förra veckan där nordisk säkerhetspolis var på plats för att bland annat diskutera Motståndsrörelsen och hur man ska motarbeta organisationen.

Artikeln är författad av ”journalisten” och PST-kollaboratören Olav Døvik som i fjol låg bakom flera hetsartiklar om Nordiska motståndsrörelsen. Døvik blev innan hetsartiklarnas start  (februari 2017) konfronterad i Ludvika av Motståndsrörelsens Haakon Forwald och Pär Öberg om sitt samarbete med den norska säkerhetstjänsten PST, som sedan la grunden för hetsartiklarna.

Olav Døvik var inte speciellt nöjd efter sitt möte med Nordiska motståndsrörelsen.

I den grovt vinklade artikeln lades en rad lögner fram om Motståndsrörelsen, bland annat att organisationen ska ha legat bakom bombattacker mot asylboenden och meningsmotståndare i Göteborg. Händelser som överhuvudtaget inte har någon koppling till Motståndsrörelsen annat än att personerna som var involverade TIDIGARE hade varit medlemmar i organisationen.

Døvik kallar konsekvent också organisationen för ”organisationen som kallar sig för den Nordiska motståndsrörelsen” och skriver organisationsnamnet i citationstecken för att insinuera att det i realiteten inte skulle vara en organisation. Han försöker också insinuera att Motståndsrörelsen inte är ett lagligt registrerat parti i Sverige.

I artikeln blir både Benedicte Bjørnland från PST och Anders Thornberg från svenska Säpo intervjuade och även dessa går till angrepp mot organisationen. Bjørnlands angrepp går mestadels ut på att bagatellisera organisationens styrka och växt medan Thornberg upprepar lögnerna om den påstådda kopplingen till bomberna i Göteborg.

Ledaren för Motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, blev också kontaktad av Døvik för att kommentera Bjørnlands och Thornbergs uttalanden, men endast korta citat användes. Nordfronts systersida Frihetskamp har därför varit i kontakt med Forwald för en kommentar.

Forwald (till vänster) tillsammans med Simon Lindberg (i mitten) och Antti Niemi (till höger) på fjolårets 1 maj-demonstration i Falun.

Vad tycker du om NRK-artikeln och uttalandena från PST och Säpo?

Att systemmedia, PST och Säpo fruktar Motståndsrörelsens styrka och framväxt är uppenbart eftersom deras angrepp mot Motståndsrörelsen var direkt riktade mot potentiella sympatisörer, stöttepelare och medlemmar.

Ett exempel på detta är Bjørnlands bruk av nationsgränser för att bagatallisera organisationens styrka, något som potentiellt kan få genomslag hos ”kulturnationalister” och andra så kallade nationalister som inte kan se den stora bilden. Artikeln var annars, som förväntat, kraftigt vinklad och full av lögner men det är något man måste förvänta sig från systemmedia.

Personligen tror jag att liknande angrepp är kontraproduktiva och kommer leda till ökad uppslutning och rekrytering för oss. Vinklingen är så överdriven och lögnerna är så lätta att motbevia. Med instrument som lögner, svårtmålning, censur, splittring och härskartekniker och annat så visar de dessutom med all tydlighet att de INTE står på folkets sida, och definitivt inte på yttrandefrihetens sida.

För den som mot förmodan skulle tvivla på att vi växer i Norge, eller i Norden, är det ju bara att läsa genom min rapport för kampåret 2017 eller ta en titt på filmen ”2017 – ett år med kamp och framgångar”. Vi har sanningen på vår sida och det vet de.

Du blev själv kontaktad av Døvik för en kommentar och med tanke på hur korta dina svar var så misstänker jag att de kanske blev lite klippta? Om så är fallet, kan vi i så fall få återge dem här på Nordfront?

Ja, det var ju en promille av vad jag skrev i mitt e-post-svar till Døvik som faktiskt kom med i artikeln. Absolut, det är bara att återge mina svar här.

Efter NRK:s hetsartiklar i fjol lanserade Motståndsrörelsen en mycket lyckad kampanj mot lögnpressen, är detta något vi kan förvänta oss en repris av?

För att citera en norsk filmskurks-ikon: Time will show!

Då tackar vi Forwald för intervjun. Nedanför kan du se filmen från fjolårets aktion mot lögnpressen samt Forwalds svar som skickades till NRK via e-post under lördagseftermiddagen.

Bjørnland säger i intervjun att den norska delen av er organisationen är helt beroende av stöd från högerextrema i Sverige. Hon säger att den norska miljön inte är kapabel till att genomföra stora aktioner i Norge utan stöd från Sverige.

Nordiska motståndsrörelsen är en organisation som är aktiv i hela Norden. Vi är Nordens största och mest aktiva nationalistiska organisation. Bjørnland försöker att bagatallisera vår styrka för hon vet hur mycket vi växer och vilken potential vi har.

Vi kommer att säga att i demonstrationen i Kristiansand i somras var runt 80 procent av demonstranterna svenskar.

Demonstrationen planerades och genomfördes under speciella och krävande omständigheter eftersom polisen och PST ålade förbud mot vår demonstration i Fredrikstad. Huruvida det mest var svenskar, norrmän eller finskar där är helt irrelevant för min del. Samtliga var nordiska aktivister som kämpar för sitt folk, det är vad som räknas.

Anders Thornberg säger i intervjun att NMR på den ena sidan säger att de kommer att ställa upp i valet i Sverige i höst medan andra i organisationen är redo att använda våld eller hot om våld. Han säger att personer i NMR redan har genomfört angrepp mot asylboenden och meningsmotståndare i Göteborg och att detta är något som de ser mycket allvarligt på.

Thornberg vet, liksom sin norska kollega, hur starka vi är, hur mycket vi växer och vilket potential vi har. Lögner och skrämselpropaganda är allt de har att komma med.

Han säger att Säpo ska göra det han kan för att stoppa individer i NMR från att använda våld och att organisationen inte ska få påverka valet i Sverige. Något som de är rädda för att NMR kan försöka göra.

Han (och svenska myndigheter) vill alltså förhindra ett lagligt registrerat parti från att ”påverka valet”. Om nu detta citat stämmer så vill jag på förhand tacka Thornberg för att han bidrar till att väcka det nordiska folket och för en ökad rekrytering till Motståndsrörelsen.

Media, politiker och myndighetspersoner som Thornberg och Björnland visar med all tydlighet, med sina folkfientliga uttalanden och handlingar, att de INTE står på varken folkets eller yttrandefrihetens sida. Nordiska motståndsrörelsen är den sanna oppositionen och Nordens enda hopp. Vi är folket!

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-01-21 21:52