UTRIKES. En marockansk invandrare satte under natten till tisdagen eld på en polisstation i Italien och dödade två äldre kvinnor och skadade 16 andra personer.

Foto: Twitter / Samhällsnytt

Det var under natten till tisdagen som en minderårig nordafrikan satte eld på polisstationen i Modena, Italien. Två äldre kvinnor avled och 16 andra personer skadades i den anlagda branden.

Polisstationen som sattes i brand var i ett hus med lägenheter ovanför – där de avlidna kvinnorna befann sig. Branden utvecklade snabbt mycket rök och de 86 och 74 år gamla kvinnorna evakuerades inte ut ur byggnaden.

Polisen har nu gripit en marockansk invandrare misstänkt för brottet.

Två döda, flera skadade av rökförgiftning. Glöm att vi kommer att öppna hamnarna för att ta emot migrantbåtar. Att eliminera illegal invandring till Europa och Italien är en moralisk plikt – de ska alla resa hem” och ”Illegal invandring måste bekämpas och rensas bort – det finns ingen väg tillbaka”. Detta var responsen från Italiens vice premiärminister Matteo Salvini, som på Twitter var rasande över rasfrämlingens illdåd. Till uppgifterna om att invandraren ska ha varit minderårig svarade Salvini att han ”inte bryr sig”.

Under tisdagsmorgonen medverkade Salvini i ett morgonprogram i teve där han kommenterade brottet och där han önskade ett Europa där sådana invandrare utvisas.

Källor:
Innvandrer brant ned italiensk politikontor – drepte to pensjonister
Migrant brände ned poliskontor – två döda och 16 skadade


  • Publicerad:
    2019-05-23 23:45