MÅNGKULTUREN Tre tjejer har åtalats efter att ett invandrargäng brutalt misshandlade en svensk tonårsflicka. Flickan fick Coca-Cola hällt över sig, brännmärktes med cigaretter och stampades i ansiktet samt blev rånad och avklädd.

Tidigare denna månad åtalades tre invandrartjejer för att ha deltagit i en brutal misshandel av en svensk flicka 2020. Bakgrunden sägs vara osämja som uppstått över att de varit intresserade av samma killar.

Den svenska flickan, som vid tillfället var 15 år, hade stämt träff med en av de åtalade flickorna. Efter att de två flickorna hade träffats och satt sig på en bänk dök ett tjejgäng och två invandrarkillar upp.

Enligt 15-åringen började en av invandrartjejerna bråka med henne och skvätte Coca-Cola i hennes ansikte. Några av tjejerna gick sedan in i en butik och köpte flera läskflaskor som de kom ut och hällde över henne.

Därefter eskalerade våldet då invandrartjejerna började bränna svenskan med cigaretter i ansiktet. Bland annat trycktes en cigarett upp i hennes mungipa.

Skador på offrets ansikte från cigaretter.

Då misshandeln noterades av förbipasserande släpade invandrarna bort 15-åringen och började gemensamt att hålla fast, slå och sparka henne. Hon ska ha blivit stampad i ansiktet och eventuellt ha förlorat medvetandet tillfälligt.

Invandrarna började också filma misshandeln och slet av henne kläderna så att hon bara hade strumpor, byxor och BH på sig. En av åtalspunkterna gäller övergrepp i rättssak och gör gällande att offret hotades att om hon berättade för polisen om vad hon utsattes för skulle filmerna på misshandeln spridas offentligt. Invandrargänget tog också mobiltelefonen av offret så att hon inte kunde ringa efter hjälp.

Förutom grov misshandel och övergrepp i rättssak åtalas de tre tjejerna också för människorov, då de upprepade gånger släpade med offret till nya platser där de mer ostört skulle kunna fortsätta misshandeln som sedan avslutades i en lekpark.

En av de åtalade personerna är den unga kvinnan som flickan hade stämt träff med. Hon ska inte ha varit lika aktiv i själva misshandeln, men filmade den och uppmuntrade de andra enligt offret. Vidare pekar den här flickan, som har latinamerikansk bakgrund, ut sina medåtalade som skyldiga i förhör med polisen.

I övrigt var invandrargänget inledningsvis väldigt osamarbetsvilliga gentemot polisen och en mörkhyad och muslimsk flicka, som i en av de inspelade filmerna ses vara väldigt drivande i misshandeln, åtalas inte då hon är under 15 år. Den minderåriga flickan vägrade konsekvent att berätta om vad som hade hänt, trots att polisen i förhöret desperat vädjade om det och förklarade att hon inte kunde åtalas själv på grund av sin låga ålder.

Samnytt har skrivit att den ena av de andra två åtalade flickorna är barn till invandrare från Marocko och Turkiet, och att den tredje flickan har växt upp i en kriminell romsk familj. De åtalade är samtliga 17-18 år och har diagnostiserats med ADHD eller ADD, två av dem bor på familjehem och två av dem har egna barn.

Nordfront följer fallet och återkommer med namn och bild på de åtalade ifall de blir dömda.

Källa:
B 12375-20 (Attunda tingsrätt)