KULTURREVOLUTIONEN. Ny statistik visar att allt fler ”hatbrott” begås. RT:s krönikör kommenterar att ”de självrättfärdigande hjältarna i sitt fina woke-universum” inte kan ändra människans biologi.

Polariseringen ökar medan de självrättfärdigande hjältarna i sitt fina woke-universum insisterar på att vi alla ska börja acceptera varandra. Foto: Katie Crampton (CC BY-SA 4.0, bilden beskuren).

BLM – upploppen har sporrat många att anmäla ”hatbrott”, ”homofobin” växer sig stark och coronaviruset leder till en eskalering av ”kinesfientlighet”.

Krönikören Damian Wilson beklagar i Russia Today (RT) ironiskt att det moderna Storbritannien har ”sorgligt nog blivit ett samhälle där alla hatar alla”. Han fortsätter:

Den varma behagliga känslan av ”tillsammansskap”… är nu som bortblåst. Nu hatar vi istället varandra mer än någonsin.

Och rasen är basen för vårt hat. Och religionen. Och den sexuella preferensen. Och Brexit. Och vi hatar till och med mannen som driver den lokala kinesiska hämtmatsbutiken för att han tagit hit coronaviruset.

Något som riskerar ge ytterligare bränsle åt detta brittiska ”hatbål” är, menar krönikören, ny offentlig statistik som visar att ”rasligt och religiöst grundade hatbrott” har ökat med åtta procent i år med mer än 105 000 lagöverträdelser anmälda 2019-20.

Tjänstemän vid brittiska inrikesministeriet menar att trots BLM:s försök att väcka medvetande om den här typen av missgärningar, så har de istället ökat i antal under BLM-upploppen.

Men då det inte förs någon statistik över vem som begått vilket brott mot vem – så kan vi inte avgöra rastillhörigheten hos gärningsman och förövare.

”Hatbrott motiverade av sexuell läggning” ska ha ökat med det största procenttalet, 19 procent till 15 800, vilket avspeglar en liknande ökning som observerades i en BBC-undersökning förra veckan. Här var ökningen till och med ännu större, 18 465 – ett trefaldigande av siffrorna för endast fem år sedan.

Flera olika ”hatsorter”

Det är inte bara ”homofobiskt hat” som växer, antalet anmälda brott gällande ”transidentitet” ska ha ökat med 16 procent till 2 500 och ”hatbrott mot funktionshindrade” påstås ha ökat med nio procent till 8 500.

Och om någon skulle känna behov av att leta efter mer hat någon annanstans så har den brittisk-kinesiska parlamentsledamoten Sarah Owen informerat parlamentet om att antalet ”hatbrott mot kineser” har trefaldigats under pandemin.

Här avses att britter ger sina östasiatiska grannar skulden för coronavirusets ursprung i Wuhan.

Krönikören Wilson konstaterar att ras, religion, kön, politik och corona definitivt är skäl goda nog för att någon ska utveckla ”bigotteri, rasism och oförblommerat hat…”.

Och det spelar ingen roll, menar han, hur mycket ”de självrättfärdigande hjältarna i sitt fina woke-universum” insisterar på att vi alla måste förändras och börja acceptera varandra den här sortens kampanjande förvärrar tvärtom situationen.

Ett konstant mässande om identitetspolitik och social rättvisa i det offentliga samtalet leder, resonerar Wilson, inte bara till ”liberalt navelskåderi” utan även till ”ökat missnöje i oppositionslägret”, där man med fog upplever sig inte lyssnad på.

Krönikören jämför debatten på Twitter med BLM-upploppen:

Vi har bevittnat sammandrabbningarna mellan BLM-huliganer och högerinriktade motdemonstranter i diverse slag om statyer. Det är Twitter som ett gatudrama. De som trakasserar, skriker, skrämmer och hotar mest förklaras vara vinnare – precis som på den sociala plattformen.

Ingen lyssnar under dessa omständigheter, trots vad mainstreammedier och social rättvise-krigare kan få dig att tro om att väcka medvetenhet och öka tolerans. Det är omöjligt att lyssna när du skriker i någons ansikte. Försök får du se.

Men påverkar då sådana här debatter och tumult det de var avsedda att minska – hatet?

— Nej! – säger Wilson.

Så när hopen skingras, kampanjare förklarar påstådda segrar, mainstreammedier förlorar intresset och livet återgår till det normala – då finns hatet fortfarande där, bubblande under ytan i väntan på nästa stridsrop.

Hjärnans funktion äldre än kulturmarxistiska ideer 

Det är för Wilson en naiv fantasi att tro att det brittiska samhället har genomgått någon grundläggande förändring över de senaste fem månaderna ”tack vare skränande gatuprotester, en vält staty eller en pride-logga på en t-shirt”.

Orsaken till detta ligger i vår biologi, menar han, och hänvisar till den amerikanske neuroendokrinologen Robert Sapolsky:

Sapolsky menar att när vi möter någon som ser annorlunda ut än vi, så blossar den del av hjärnan som hanterar fruktan och aggression – amygdala – upp i en häftig reaktion.

Om föremålet för vår uppmärksamhet då gör något som vi inte gillar, så förstärker detta hjärnans ursprungliga reaktion, och utlöser ett sammansatt och livskraftigt mönster av ogillande, vilket sedan spinner vidare utan kontroll och växer till ett stabilt inneboende hat.


  • Publicerad:
    2020-10-15 09:15