TERRORSTATEN ISRAEL. Lagom till jul bombar Israel åter Syrien under nattlig räd.

Delilah är en israelisk missil som tidigare har använts för att anfalla Syrien. Foto: KGyST (CC BY 3.0)

Terrorstaten Israel bombade natten till måndagen ett område i närheten av Aqraba som ligger sydöst om Damaskus.

Syriens statliga nyhetsbolag SANA rapporterade om inkommande missilattacker avfyrade från de palestinska områden som är illegalt ockuperade av Israel.

Minst tre icke-syriska medborgare dog i attacken. Den israeliska tidningen Ha’aretz skriver att man slog mot iranska mål, men den Londonbaserade och proisraeliska ”människorättsorganisationen” Syriska människorättsobservatoriet anger även syriska militära mål.

Man har räknat till fyra kryssningsmissiler som skickats över libanesiskt luftrum. Israeliska attackplan kunde höras flyga över Libanons territorium, något som Israels regering i skrivande stund inte hade kommenterat.

Den oberoende libanesiska geopolitiska kommentatorn Sarah Abdallah skriver på Twitter att ”ingen blinkar ens, när Israel ännu en gång mitt i natten bombar en annan suverän stat. Under julfirandet, dessutom”.

Missil sprängde skola på julafton – flera döda civila
På julaftonsdagen sprängde en missil en skola i nordvästra Syrien. Flera civila personer som hade tagit sin tillflykt i skolan från andra oroliga områden dödades i attacken. Enligt TV4 är det syriska styrkor som är skyldiga till de civilas död.

Den ”svenska” TV-kanalen hävdar inte uttryckligen att Syrien bombade skolan i eget land, men låter tittaren dra den slutsatsen genom att säga att ”Syriens regeringsstyrkor har de senaste veckorna intensifierat sin offensiv i den här regionen”. Israel nämns inte alls i TV4:s inslag.

I november anföll Israel tiotals mål som en påstådd hämnd för oroligheter som utspelades på Golanhöjderna, även kallat Ramat Trump – Trumphöjderna – där Israel och USA planerar att uppföra en ny olaglig bosättning åt judar.

Israel har lovat att fortsätta att anfalla mål i Mellanöstern som de inte vill ska finnas utplacerade där.

Källor:
Several Killed in Israeli Strikes on Iranian Targets Near Damascus, Report Says
Vad är “The Syrian Observatory for Human Rights”?
Syrian Human Rights Front is EU-Funded Fraud
Flera döda i Syrien efter missil träffat skolbyggnad


  • Publicerad:
    2019-12-25 12:30