PALESTINA Efter den sionistiska terrorarméns kampanjer på Gazaremsan har omkring en miljon palestinska flyktingar samlats i gränsstaden Rafah. Egypten och USA har avrått Israel från att attackera staden, den tidigare har även uttryckt att det kan äventyra freden länderna emellan om palestinier fördrivs till egyptiskt territorium.

I Rafah har omkring en miljon palestinier tagit skydd för att undkomma den israeliska militärens terrorkampanj på Gazaremsan. Staden som ligger på gränsen mellan Palestina och Egypten beskrivs av Aftonbladet som den ”sista säkra platsen i Gaza”.

USA har avrått den sionistiska ockupationsmakten från att anfalla staden då det skulle innebära en ”katastrof för civila i Gaza” och att en miljon människor inte har någonstans att ta vägen för att fly undan den judiska ”statens” terrorkampanj.

— Vi står med ryggen mot gränsstängslet och ansiktet mot Medelhavet, var ska vi ta vägen? säger en man som flytt tilll Rafah.

Egypten har även förstärkt sin gräns mot Gaza och varnat Israel att deras fredsavtal kan komma att äventyras om de ser att palestinier fördrivs in på egyptiskt territorium.

Förra veckan meddelade Israels försvarsminister Yoav Gallant att arméns nästa mål är just Rafah. Man har redan utfört terrorbombningar på två hus och dödat 11 personer. Staden som innan hade 280 000 invånare har nu fått se befolkningen öka med omkring en miljon människor som flyr striderna som äger rum norrut.