USA. Vid sidan av en bensinstation i Amerika har man skapat en målning som upprört flera personer. Anledningen är att målningen visar den traditionella judiska omskärelseritualen där en rabbin suger på ett spädbarns penis efter omskärelsen.

Penis_jude

Den judiska ritualen är så frånstötande att media valt att censurera sin rapportering. Någon kritik mot judarna har dock inte förekommit mer än den palestinske konstnärens.

Bensinstationen Biggie i staden Cleveland har gjort en karikatyrmålning på väggen som har fått judiska intresseorganisationer att gå i taket och TV kanaler att censurera. Målningen föreställer en rabbin med sitt ansikte mellan ett fosters ben akompanjerat av texten ”Talmudiska präster i kyrkan, tillåten sex med minderåriga”.

Omskärelsen av judiska pojkar heter Metzitzah B’Peh och i ritualen ingår det att rabbinen som utför ritualen suger på barnets penis. Ritualen fick tre barn smittade av herpes i New York år 2005, ett av barnen dog senare på grund av infektion.

Stadens borgmästare har kritiserat tilltaget och sagt att man inte får visa hur judarna skändar sina barn. Han ska nu undersöka möjligheten att ta till rättsliga åtgärder för att få bort målningen. Den palestinska ägaren av bensinmacken i Cleveland har dock vägrat att ta bort målningen och menar att det är hans rätt att sätta upp dessa målningar då hans far ”betalade med sitt blod för er [judarna]” under andra världskriget.

Palestiniern Brahim Ayad har tidigare varit fokus för kontrovers då han år 2009 hade en målning med texten ”Palestinian Holocaust” och kritiserade judar för att ha dödat oskyldiga palestinier. Vid den tiden försvarade Ayads advokat tilltaget med att det var en protest mot att Israel använde amerikanska vapen för att döda palestinska barn. Flera andra målningar har figurerat på bensinmackens väggar och andra lokaler som Ayad äger där han bland annat har utmålat alla judar som antikristna.

biggies5

En annan av bensinmackens målningar.

En advokat kommenterade vidare till Cleveland Jewish News att man måste kunna tolerera saker som upprör då alternativet är en polisstat. Han menar dock att målningens skapare bör uppmuntras till att inte göra samma sak igen, men menar att det är ägarens rätt att bestämma hur hans egna lokaler ska se ut. En rättighet som ADL själva medger, men de har ändå bestämt sig för att ena människor och organisationer för att visa att ”hat inte är välkommet här [I Cleveland]”.

Källa:
ADL: Mural ‘highly offensive and anti-Semitic’


  • Publicerad:
    2014-06-10 18:15