USA. Bevis har nu framkommit för att den judiske senatorn Al Franken tafsade på en Playboy-modell medan hon sov under en flygresa från Mellanöstern.

I december 2006 var en samling kändisar i Mellanöstern för att underhålla de amerikanska trupperna som var stationerade där. Bland kändisarna fanns dåvarande komikern Al Franken och Playboy-modellen Leeann Tweeden. Franken ska även ha varit väldigt sexuellt påträngande, han ska bland annat ha tvingat till sig en kyss av Tweeden och betett sig allmänt olämpligt.

På flygresan hem till USA så gick det dock ännu längre. När Tweeden somnat så gick juden Franken, nu amerikansk senator, fram till henne och tafsade henne på brösten. En person fotade händelsen och när de kom hem till USA så fick Tweeden se bilden men valde att hålla tyst då hon var rädd för vedergällning från Franken. Nu har dock bilden offentliggjorts och många kräver Frankens avgång. Han själv uppger att han ”är ledsen”, att han ”respekterar kvinnor” och att en ”etisk utredning” ska genomföras.

Detta är långt ifrån första gången en jude anklagas för sexuella trakasserier. På kort tid har bland andra Harvey Weinstein, James Toback och Brett Ratner anklagats.

Källa:
Senator Al Franken Kissed and Groped Me Without My Consent, And There’s Nothing Funny About It


  • Publicerad:
    2017-11-17 08:30