MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Med exakt en månad sen Åbo hovrätt fastslog förbudet av Nordiska motståndsrörelsen i Finland kommer här en kort rapport från Finland.

Då förbudet inte träder i kraft förrän den 27 november har inte verksamheten påverkats i någon större utsträckning ännu. Aktivister och ledning i Finland låter dessutom hälsa att moralen är på topp och inte låter sig nedslås av systemets åsiktsförtryck.

Förutom den lyckade överaskningsdemonstrationen i Helsingfors förra helgen med över hundra deltagare (trots att elva svenskar stoppades vid gränsen för att de bar skyddsväst, något som normalt sett inte är olagligt i Finland) har det som vanligt anordnats offentliga aktiviteter, flygbladsutdelningar, klistermärkesupsättningar och kampsportsträning. Samma dygn som domen kom sattes det upp över hundra banderoller runt om i landet med tyr-runan på.

Oavsett förbud kommer det även i år traditionsenligt att arrangeras demonstrationer i Helsingfors på Finlands nationaldag den 6 december. Mer information kommer!


  • Publicerad:
    2018-10-27 08:00