FOLKFÖRRÄDARE. Ett borgarråd bosatt på Kungsholmen anför känsligheten hos områdets boende när han kräver skattefinansierad vakthållning av området som nu drabbats av mångkulturen. Begäran avslås dock.

Polisen avslår nu KD-borgarrådet Erik Slottners begäran om ordningsvakter till Hornsbergs Strand på Kungsholmen i Stockholm.

Detta är Slottners bostadsområde och han störs av rasfrämmande populas som frekventerar restauranger och bad i området. Notan för vakthållningen skulle betalas av Stockholms Stads skattebetalare.

Men polisen beviljar alltså inte Slottners ansökan. En jämförelse ger nämligen vid handen att flertalet områden i Stockholm, som är betydligt mer drabbade av ”oordning” än vad Hornsbergs Strand är, saknar vakthållning.

Till Kungsholmen Direkt förklarar sig Slottner vara ”mycket besviken” över beslutet. Han säger vidare:

— Boende, Kungsholmens stadsdelsförvaltning och polisen beskriver platsen som otrygg och problematisk. Att Polisens rättsavdelning inte förstår värdet av ordningsvakternas närvaro är för mig helt oförståeligt.

Erik Slottners bostad ligger på Franzéngatan, nära fashionabla Hornsbergs strand. Priserna för bostadsrätter på Franzéngatan ligger idag på runt 80 000 kr per kvadratmeter. Lägenheter på 60 – 100 kvm hyrs ut för mellan 20 000 och 35 000 kr.

Invånarna i området har ett flertal gånger ondgjort sig över mångkulturens negativa inverkan på trivseln. Angående kebabrestaurangen Midan har klagomålen bland annat rört matrester på trottoaren:

”Det serveras flottig mat i stora portioner som gästerna ofta spiller.”, står att läsa i ett klagobrev till Stockholms Stad från en boende i området.

Med ett för de här klagomålen typiskt förbehåll beskriver en kvinna för Aftonbladet vilka fridstörarna är. Hon förklarar även vilka svenskar som hon tycker har rätt att slippa detta obehag:

— Jag är ingen rasist, men det är ju Mohammed och Ali som hänger här. Det är väl en kulturkrock också. Vi tycker att vi har rättigheter när vi köpt dyra lägenheter.

När Erik Slottner kommenterar klagomålen mot restaurang Midan låter han förstå att vissa svenskar nog naturligt är mer känsliga för sådana här olägenheter än andra:

— Det kanske väcker mer otrygghet i Hornsberg än i stadsdelar där sånt beteende är mer socialt accepterat, till exempel i Norrort, säger han.

Till slut lyckades bostadsrättsföreningen Välbehaget få Restaurang Midan avhyst. Men konflikten slutade inte där. I våras upphävde Stockholms tingsrätt vräkningen och dömde Välbehaget att betala Midans rättegångskostnader på 566.586 kr.

Bostadsrättsföreningen Välbehaget säger sig dock avse överklaga denna dom.

Huruvida borgarrådet Erik Slottner avser att gå vidare med sin begäran om vakthållning av sitt bostadsområde eller ej är i skrivande stund okänt.

Lika obekant är det om borgarrådet i framtiden med samma iver som han visat här kommer att försöka beskydda även andra platser än sitt eget bostadsområde från mångkulturen.


  • Publicerad:
    2020-08-08 21:45