Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Klas Granström ny chefredaktör på Expressen – ska fortsätta ”värna yttrandefriheten”

Av Redaktionen, 2020-02-11
redaktionen@nordfront.se

LÖGNPRESSEN. Bonniertidningen Expressen har fått en ny chefredaktör och ansvarig utgivare, Klas Granström. Granström, som efterträder den ökände Thomas Mattson, kommer enligt utsago att ”fortsätta förvalta det fria ordet”. Under Mattsons tid pressade den judiskägda tidningen Google till omfattande censur och ägnade sig energiskt åt att hetsa mot och hänga ut oliktänkande i samarbete med kriminellt belastade vänsterextremister.

Klas Granström är ny chefredaktör på den judiskägda Bonniertidningen Expressen. Pressbild: Olle Sporrong (Generic Publicity Picture).

Klas Granström blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Expressen. Han var tidigare redaktionschef och tillförordnad chefredaktör på samma tidning, efter att den kontroversielle förre chefredaktören Thomas Mattson sparkades.

Granström förklarar att ”samhället är i skriande behov av en ärlig berättelse då repressiva och nationalistiska krafter växer sig starka, och att tidningen därför publicerar en mångfald av röster utan att rygga för obekväma åsikter samt finns på plats för att rapportera om människorna och deras utmaningar i Kiruna, Krylbo och Kabul”.

Anders Eriksson, vd för Bonnier News och Expressen, uttalar att det är hans övertygelse att Granström tillsammans med övriga medarbetare på de Bonnierägda tidningarna ska fortsätta att förvalta ”det fria ordet, värna yttrandefrihet och alla människors lika värden”.

Det återstår att se om Granström kommer att ta vid där Mattson slutade i sitt ”förvaltande av det fria ordet” och ”värnandet av yttrandefriheten”.

Mattsons tid på Expressen kantades av skandaler där han bland annat dömdes för anstiftan till vapenbrott, hängde ut privatpersoner på grund av deras åsikter och skickade ut journalister för att jaga medborgarjournalister i deras hem.

Boulevardtabloiden samarbetade även med den Stasiliknande Researchgruppen, som har sitt ursprung i AFA dokumentation och vars ledande medlemmar är våldsbejakande vänsterextremister. Med uppgifter från Resarchgruppen kunde man hänga ut åsiktsbrottslingar, däribland en SD-politiker som drevs att ta sitt liv.

Tidningen har även använt sin makt för att pressa Google att censurera artiklar och Youtubeklipp, inte minst det uppskattade medborgarinitiativet Granskning Sverige.

Källa:
Klas Granström ny chefredaktör på Expressen


  • Publicerad:
    2020-02-11 11:50