TIGGARINDUSTRIN. En svensk kommunist åtalades nyligen för att ha främjat människohandel organiserat av en zigenarliga. I Bulgarien lever ligans ledare gott på verksamheten. [Artikeln är uppdaterad.]

Nyligen åtalades den svenske kommunisten Rolf Lif från Hultsfred vid Växjö tingsrätt för Medhjälp till människohandel efter att under tre års tid upplåtit sitt hus i Hultsfred åt en zigensk tiggarliga. Inledningsvis var det bara några stycken inneboende hos Lif, men med tiden blev det allt fler. I polisutredningen uppges att miljontals kronor har lämnat landet. [Uppdatering 2018-12-19. Rolf Lif friades från anklagelserna då han inte anses ha haft någon ekonomisk vinning och även saknat uppsåt. Se notisen om domen.]

De sju ledarna för tiggarligan är alla släkt och åtalas i samma mål som Lif för Människohandel, då de har rekryterat och transporterat fattiga och utsatta människor från Bulgarien att utföra själva tiggararbetet. Sammanlagt har enligt polisen 29 personer utnyttjats av ligan för att tigga. I åtalet finns det 12 målsägande som alla har varit tiggare. Ledarna har inte själva tiggt, utan sett till att allt har fungerat och tagit nästan alla pengarna för tiggarna.

Ledarna som åtalas för människohandel är Dancho Blagiev, Biser Petrov, Borislav Marinov, Borislav Petrov, Nedko Nedkov, Biser Borislavov och Denis Petrov. Denis Petrov åtals dessutom för ett rån och tre fall av misshandel.

I förundersökningen som är på nästan 3000 sidor finns det åtskilliga bilder med beskrivningar som tydligt illustrerar vad allt det tiggeri som vi idag ser i Sverige handlar om. Bilder som visar den tiggarindustri, som på bara några få år har vuxit fram i vårt land, så som den verkligen ser ut.

Bilderna i förundersökningen visar hur tiggarligan lever när de är här i Sverige och ”arbetar”. De fattiga tigger medan ledarna agerar som en slags hallickar för dem. Bilder från Bulgarien som svensk polis har inhämtat visar den lyx som ledarna lever i och de hus de håller på att bygga åt sig själva samtidigt som de fattiga tiggarnas hemförhållanden präglas av armod. Bland bilderna ser man hur Lif besöker ledarna i Bulgarien och nöjt står och tittar ut över husets swimmingpool, vilket bevisar att han var medveten om att de inte hade det fattigt. I förundersökningen berättar också Lif om de bröllop han varit på i Bulgarien där brudparen bar tjocka guldkedjor.

I förundersökningen kan man också läsa att Lif inte vill att hans folkfientliga handlande ska bli känt. Polisen beskriver:

Rolf påtalar flera gånger att han inte vill att hans adress blir känd för pressen och att han vill att bilderna som polisen tar i bostaden skall hållas inom polisen och inte spridas.

Nordfront anser dock att det är bra att folkförrädares göranden blir känt och publicerar därför en hel rad av bilderna från förundersökningen. Lifs handlande har underlättat för tiggarligor att operera i vårt land, med allt vad det innebär av ökad brottslighet och en allt större känsla av otrygghet för vårt folk.

Innan bilderna från förundersökningen så ska några ord sägas om Lif och kommunismen.

Tills helt nyligen framgick det helt öppet att Lif var med i Kommunistiska Partiet (KP). Googlade man på ”Rolf Lif Kommunistiska Partiet” så kom KP:s lokala sida för Hultsfred med Lif namn och adress upp överst. Det verkar som om han var deras representant på orten. Nu efter att detta mål har dragit igång så har dock Lifs uppgifter rensats från sidan. I Googles sökloggar finns dock hans namn kvar och på internetarkiven Archive.org och Archive.is har informationen också sparats. På Facebook finns det gott om bilder på Rolf Lif där han går i KP:s demonstrationer, där han umgås med andra medlemmar i KP och där han stolt poserar med nordkoreanska kvinnliga militärer.

Rolf Lif på ett av flera besök i Nordkorea. Klicka för större bild.

Nu till bilderna i förundersökningen om människohandeln och de rikedomar den genererar för de som är involverade.

Alla bilderna i resten av denna artikel går att göra större genom att klicka på dem.

Här är några sidor ur undersökningen som beskriver förhållandena hemma hos Lif och hur tiggarna bodde där.

 

Här är några sidor som visar hur tiggarna bodde i en annan fastighet medan de tiggde här i Sverige. På den sista av dessa bilder ser man en bunt med femhundrakronorssedlar som en av ledarna hade där han sov.

Här ser man ett urval av de bilder i förundersökningen som visar hur ledarna bor hemma i Bulgarien, de hus de håller på att bygga och de bilarna de äger. På två av bilderna ser man hur Lif är på besök i Bulgarien och hur han står vid Swimmingpoolen och har det bra. Tänk på dessa bilder nästa gång du hör en tiggare säga ”Hej hej” när du är på väg in i affären.

Under tiden är människorna som tiggarligans ledare har rekryterat och transporterat till Sverige för att tigga mycket fattiga. Här är några bilder ur förundersökningen som visar de mycket enkla förhållanden som några av målsägandena lever under.

Slutligen så visar även förundersökningen något av allt det som tiggarindustrin har ”berikat” vårt land med.

I systemmedier som Dagens Vimmerby så framställs Lif som en godhjärtad själ, om än kanske aningen naiv. Han ges ordentligt med utrymme i artikeln, där han bland annat säger att det aldrig kan handla om miljontals kronor som polisen uppger och att han i vart fall inte insett något, men så visar inte heller Dagens Vimmerby bilderna från förundersökningen när Lif är nere i Bulgarien och hälsar på i ledarnas lyxiga hus.

Källor:
Växjö TR B2083-17 Aktbil 546
Växjö TR B2083-17 Aktbil 547


  • Publicerad:
    2018-09-20 14:40