MÅNGKULTUR. Ross Tensta gymnasium i västra Stockholm beslutade i torsdags att hålla stängt i två dagar. Detta på grund av en serie allvarliga konflikter som blossat upp kring skolans område. I nuläget är fem personer avstängda från skolan och polis finns närvarande i skolans lokaler.

Det började i måndags i förra veckan med ett slagsmål bakom simhallen, i tisdags var det bråk utanför närakuten och i onsdags samlades ett 30-tal personer i en park intill skolan för att ”göra upp”. Polis fanns då på plats för att avstyra situationen.

Bakgrunden till slagsmålen är enligt rektor Sofie Abrahamsson en bagatell som skett utanför skoltid. Det har sedan spridit sig in i skolan och eskalerat till den grad att ett trettiotal maskerade personer under onsdagen tog sig till en park intill skolan för att ”göra upp”.

— Vi vet inte exakt vad som har hänt, men det var en konflikt mellan två syskon till två av våra elever förra söndagen. Allt har hänt utanför skolan, men det hamnade i vårt knä att lösa det, säger Abrahamsson om händelserna.

Den otrygga situationen i den invandrartäta gymnasieskolan har lett till att skolan höll stängt under fredag och måndag för att kunna arbeta fram nya rutiner kring säkerhet och ordning.

— I nuläget är fem elever avstängda från skolan och polis finns på plats i skolans lokaler för att säkerställa ordningen, säger polis Mats Eriksson.

Källa:
Gymnasium tömdes efter slagsmål


  • Publicerad:
    2015-10-14 01:00