INRIKES. En kvinna avled på torsdagen på Slottsskogens vandrarhem i Göteborgsstadsdelen Olivedal. I hennes rum påträffades en påse med det mycket giftiga sprängämnet natriumazid.

På fredagsförmiddagen meddelade polisen att den kvinna som hittades död i ett rum på vandrarhemmet nu har kunnat identifieras. På sin hemsida skriver polisen att ”hon är i 30-årsåldern och hon var bosatt i Göteborg. I övrigt kan ingen information om kvinnan lämnas ut då anhöriga inte är underrättade”.

Enligt uppgifter från vandrarhemsägaren till Göteborgs-Posten visade kvinnan upp en turkisk id-handling när hon checkade in. Hon ska också ha bokat en extra natt, utöver den ursprungliga bokningen.

När den döda kvinnan påträffades på torsdagen fanns i hennes rum en påse med ett vitt pulver, som efter att ha analyserats av polisen misstänks vara natriumazid, ett mycket giftigt ämne, som även är explosivt, och som bland annat används i krockkuddar.

Det är i nuläget okänt hur eller varför påsen hamnat i kvinnans rum. Vandrarhemmets ägare, Christian Dahl, säger till GP:

— Vi har kameror, bemannad reception dygnet runt och låst entré. Ingen kan ta sig in här osedd.

Polisen skriver på sin hemsida att kroppen nu kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att kunna fastställa dödsorsaken.  Rubriceringen på ärendet är vållande till annans död.

Källa:
Angående dödsfallet på vandrarhemmet på Vegagatan igår.
Vandrarhemsägaren: ”Hon bokade en extra natt”


  • Publicerad:
    2018-11-02 12:55