SVENSKA KYRKAN Sedan en 28-årig transa förra söndagen mördat sex personer på en kristen skola i USA, har Svenska kyrkan gjort sitt yttersta för att bevisa sitt orubbliga stöd för sexuell dekadens.

Efter att den 28-årige transan Audrey Hale förra söndagen kallblodigt skjutit ihjäl sex personer, varav tre barn, på en kristen skola nära Nashville, Tennessee i USA, såg sig Svenska kyrkan i Sverige nödgad att påtala för allmänheten att man för en sådan här liten incidents skull inte för en sekund överväger att överge sitt obetingade stöd för sexuell dekadens. En ny satsning, där kyrkan förklarar sig be för ”alla transpersoner som lider, förtrycks, dödaslanserades redan efter några dagar. Man har låtit förstå att initiativet till dekadenshyllningen kommer från allra högst ort, nämligen Gud själv, som, förkunnar man, ”tror på oss”.

I sociala medier klargörs nu samtidigt vad som framstår som ett samband mellan masskjutningar och så kallad transsexualitet. Nashville-incidenten är verkligen inte första gången. Ett mönster tycks framträda, enligt vilket transrörelsen radikaliserar sina aktivister till terrorister.

Transaktivisters förkärlek till vapen framgår på åtskilliga bilder som figurerar på sociala medier.

Förövaren bedjes för - inte offren

I en ny kampanj publicerade Svenska kyrkan på fredagen – på den så kallade Transgender Day of Visibility – och fem dagar efter den uppmärksammade massakern utförd av en transa i Nashville – en helt ny bön med det föregivna syftet att dagen till ära ”särskilt uppmärksamma och synliggöra transpersoner”:

Gud, jag ber för alla transpersoner som lider, förtrycks, dödas. Jag ber för dem vars namn jag aldrig får veta, de som har tvingats leva i en lögn. Hjälp mig att verka för en bättre värld, där alla får vara sig själva. Amen.

Inlägget hade på lördagseftermiddagen över 1000 svar – de flesta av dem kritiska. Svenska kyrkans nätpräst Charlotte Frycklund kommenterar i Expressen:

— Vi försöker svara från vår tro och lyfta människovärdet och evangeliet, och lyfta varför vi som kyrka tycker det är en viktig fråga, säger Frycklund, som samtidigt ser sig nödgad att försvara publiceringens närhet i tid till söndagens massaker utförd av en transa i Nashville, Tennessee:

— Bara för att en person är en förövare innebär det inte att man inte ska be för en hel grupp, tillägger hon.