INRIKES. Liberalerna vill att Arbetsförmedlingen ska läggas ner och att en ny myndighet ska skapas. Den nya myndigheten ska istället fokusera på människor som ”står långt från arbetsmarknaden”. Detta är ett av de förslag som partiet lägger fram i sin kommande budgetmotion.

Liberalerna vill skrota Arbetsförmedlingen och istället skapa en myndighet som istället ska fokusera på utsatta grupper, människor som ”står långt från arbetsmarknaden”.

— Den nya myndigheten ska prioritera personer långt ifrån arbetsmarknaden. Det handlar om nyanlända, unga och personer med funktionshinder som med förändringen får en högre prioritet och en större chans att komma in på arbetsmarknaden, säger Liberalernas talesman för jobbfrågor, Fredrik Malm.

Partiet påstår att Arbetsförmedlingen idag fokuserar på att förmedla jobb till grupper som är starka på arbetsmarknaden och egentligen inte behöver hjälp, som till exempel lärare och sjuksköterskor.

Enligt Mats Persson (L) och Fredrik Malm finns det mycket pengar att spara på att skrota Arbetsförmedlingen i dess nuvarande form.

— Vi räknar med att det här innebär besparingar i miljardklassen på arbetsmarknadspolitiken i Sverige, säger Persson.

Källa:
Liberalerna vill lägga ner Arbetsförmedlingen


  • Publicerad:
    2016-09-26 09:30