INRIKES. Liberalerna fortsätter att vara ett föremål för åtlöje. Nu senast kampanjar man om att det ska vara lika lätt att boka tågbiljett till Paris som till Piteå – trots att Piteå saknar tågstation.

Från Liberalernas nya kampanj. Tyvärr går inte Bothniabanan längre norrut än Umeå, trots årtionden av politiska löften.

Med skandalerna kring riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl och den lika korrupta EU-parlamentarikern Cecilia Wikström – likväl som den hårda interna kritiken mot partiets svek mot Alliansen och samarbete med Stefan Löfven (S) – ligger Liberalernas opinionssiffror på rekordlåga nivåer.

När man nu går in i EU-valrörelsen med en partiledare som redan aviserat att han tänker avgå gör man det med en enorm miss – som fått många att ifrågasätta ifall partiet överhuvudtaget är intresserat av Sverige utanför storstadsregionerna.

Enligt en ny kampanjbild från Liberalerna hävdar man nämligen följande:

Att boka tåg till Paris ska vara lika lätt som att boka tåg till Piteå.

Budskapet man troligtvis vill framföra  – att EU ska föra européer närmare varandra – går dock helt förlorat i det faktum att Piteå inte har någon tågstation.

Anledningen till att man tog Piteå och Paris som exempel är enligt Liberalernas kommunikatör Eric Aronsson för att det ”låter vackert”.

— Det är en vacker allitteration, förklarar Aronsson skrattandes när han konfronteras med missen av Aftonbladet.

Sista gången man kunde ta ett persontåg till Piteå var 1972 och åtta år senare revs tågstationen. Trots årtionden av löften om en ”Bothniabana” som skulle sammanbinda hela Norrlandskusten med tågtrafik har politikerna i skrivande stund endast lyckats komma till Umeå, som ligger drygt 21 mil söder om Piteå.

Liberalerna har nu tagit ner kampanjbilden från sina sociala medier.

Källa:
Liberalernas pinsamma miss – fick ta bort reklamkampanjen


  • Publicerad:
    2019-03-18 07:00