INRIKES. Statsminister Stefan Löfven vill inte svara på frågor om den stora skandalen kring Transportstyrelsen där hemlig information har läckt till utländska makter.

Stefan Löfven vill inte kommentera skandalen kring Transportstyrelsen där känslig information läckt ut till utländska makter, en säkerhetsläcka hans regering känt till med inte gjort något åt.

Nordfront har tidigare rapporterat om den stora skandalen inom Transportstyrelsen, där känslig information har läckt till utländska makter. Detta innebär bland annat att serbisk militär har fått fullständig tillgång till Transportstyrelsens IT-nätverk, där exempelvis samtliga av den svenska Försvarsmaktens fordon finns med.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) har bekräftat att regeringen har känt till säkerhetsläckan men att de pressade Transportstyrelsen att fortsätta med samma rutiner då man behövde ”spara pengar”.

När flera olika medier har försökt att komma i kontakt med statsminister Stefan Löfven för att få en kommentar om skandalen kring Transportstyrelsen får de inte tag på honom. Istället är det hans pressekreterare Adriana Haxhimustafa som avböjer att kommentera frågorna.

”Ingår det inte i hans roll att uttala sig för allmänheten när så allvarliga anklagelser riktas mot hans ministrar?”, frågade en journalist, varpå Haxhimustafa svarade: ”Inga kommenterar”. Inte heller kunde Haxhimustafa svara på när Löfven kommer att kommentera IT-läckan inom Transportstyrelsen.

Skandalen kring Transportstyrelsen har lett till att oppositionspartierna inom Alliansen har börjat öppna upp för en misstroendeförklaring av ansvariga statsråd inom regeringen.

— För Moderaternas del kan det mycket väl bli dags att rikta misstroendeförklaring mot ett eller flera statsråd som brustit i ansvar i säkerhetsskandalen, säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra och nämner förutom inrikesminister Ygeman även infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Stefan Löfven har sedan han tillträdde som statsminister varit tydlig med att han inte kommer att acceptera en misstroendeförklaring mot någon av hans ministrar och han har lovat att själv kommer att avgå om något sådant skulle ske.

Källa:
Statsminister Stefan Löfven vägrar uttala sig om Transportstyrelsen-skandalen


  • Publicerad:
    2017-07-24 09:45