TRANSPORTSKANDALEN. Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet slår nu tillbaka mot Alliansen och KU-anmäler den förra regeringen för att ha outsourcat Transportstyrelsens register som nu kan ha kommit i händerna på främmande makt och bland annat röjt militärstrategiskt känsligt material såväl som uppgifter om personer med skyddad identitet.

Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt, gick tidigare idag ut med en kontring efter att Alliansen enats om att begära misstroendeomröstning om tre av den rödgröna regeringens ministrar.

— Det är uppenbart att det Alliansen gör nu är att ta chansen att tvåla till regeringen maximalt, trots att de själva står bakom det som har inträffat genom usla privatiseringar, sa V-ledaren efter Alliansens presskonferens.

Sjöstedt kräver själv att Anna Johansson (S) som är infrastrukturminister avgår, men lägger också skulden för Transportstyrelsens IT-skandal på den förra Alliansregeringen som i sin privatiseringsiver genomförde outsourcandet av myndighetens register.

”Vänsterpartiet KU-anmäler Alliansregeringen som outsourcade Transportstyrelsens register. Vi vill gå till botten med affären, även Alliansen måste granskas”, skriver Sjöstedt på Twitter.

Vidare säger Sjöstedt till SVT att han tror att Alliansen nu ”tar i oerhört för att dra bort fokus från sitt eget ansvar” för den inträffade skandalen.

Källa:
Sjöstedt (V): ”Vänsterpartiet KU-anmäler den tidigare regeringen”


  • Publicerad:
    2017-07-26 17:35