REGERINGSKRIS. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte nöjd med Stefan Löfvens besked om regeringsombildning. Han menar att hela regeringen borde avgått idag och menar att Löfven ”visar total brist av självkritik”.

JImmie Åkesson (SD) är inte nöjd med Löfvens regeringsombildning.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte nöjd med dagens besked om en regeringsombildning. Åkesson menar att det inte räcker med att Anders Ygeman (S) och Anna Johansson (S)  fick lämna sina poster samtidigt som försvarsminister Peter Hultqvist blir kvar på sin post. Helst hade SD-ledaren sett att hela regering avgick. Han säger:

— Man är försvarsminister, man får information om att det finns ett allvarligt hot mot rikets säkerhet på grund av agerandet inom en myndighet och väljer då att inte föra den informationen vidare vare sig till ansvarig minister eller till statsministern.

Vidare påpekar Åkesson att Hultqvist har brustit i sitt ansvar och inte längre inger något förtroende som försvarsminister för landet.

Enligt SD-ledare lider statsminister Stefan Löfven av total brist på självkritik och han menar att partiet fortfarande står bakom en misstroendeförklaring mot Peter Hultqvist och han förutsätter att även Alliansen står kvar vid den.

Källa:
Jimmie Åkesson om Stefan Löfven: Han visar total brist på självkritik


  • Publicerad:
    2017-07-27 17:10