KUNGÄLV. Systemmedia går nu ut och försvarar sexuella övergrepp på badhus efter att Motståndsrörelsens aktivister agerat trygghetsvärdar på badhuset Oasen i Kungälv. Lögnpressen och Kungälvs kommunchef påstår att trygghetsvärdarnas närvaro får badgästerna att känna sig ”osäkra”.

trygghetsvard

Lördagen den 14 januari agerade aktivister ur Näste 2 trygghetsvärdar på badhuset Oasen i Kungälv efter den senaste tidens sexuella övergrepp på badhus runt om i landet.

Motståndsrörelsens närvaro har fått lögnpressen och Kungälvs kommun att se rött. I bland annat Kungälvs-Posten, SVT Nyheter och Göteborgs-Posten försvarar man de sexuella övergreppen genom att påstå att aktivisterna som agerade trygghetsvärdar utgör ett ”hot” mot badgästerna.

— Det här är en gång för mycket. Sedan får vi se vad polisens bedömning blir. För oss är det så himla tydligt att vi inte vill ha den här verksamheten på vårt badhus. Man ska kunna vara trygg när man går till våra offentliga byggnader, hävdar kommunchef Magnus Gyllestad.

Krisztian Borbély, som är anläggningschef på Oasen, påstår att en av ”badgästerna” ringt polisen då denne blivit upprörd över att ”nazister” agerar trygghetsvärdar i syfte att skydda badgästerna från potentiella våldtäktsmän.

Det är inte första gången som Motståndsrörelsens aktivister agerat trygghetsvärdar på Oasen. Senaste gången var i februari månad under förra året och efter detta har badhuset infört ”nya rutiner” som innebär att personalen utan att tveka ska avvisa ”nazister” från platsen.

På frågan om de nya rutinerna fungerade svarade Borbély att ”personalen gjorde ett jättebra jobb” när de avvisade trygghetsvärdarna. Kommunchef Gyllestad instämmer och säger:

— Jag är väldigt nöjd med personalens agerande. Vi kan inte ha personal överallt hela tiden men jag menar nog ändå att det har funkat.

I sin artikel om trygghetsvärdarna hävdar Kungälvs-Posten att en ”anonym badgäst” kontaktat tidningen och påstår att aktivisterna hade ”hotfulla blickar”.

— Det var sjukt obehagligt att se männen stå där med hotfulla blickar, påstår den ”anonyme badgästen”.

”Badgästen” började sedan att babbla om hur han/hon senare på kvällen tänkte på John Hron efter att ha sett trygghetsvärdarna beskydda badgästerna.

I Göteborgs-Postens artikel om badhuset säger kommunchef Gyllestad att man har polisanmält trygghetsvärdarna och tillägger att det finns ”ett symbolvärde” i att polisanmäla medborgare som vill förhindra sexuella övergrepp på badhuset.

— Jag tycker att det är väldigt problematiskt att de här personerna genomför en sån här aktion i vårt badhus igen. Vi kände att vi måste testa och se vad som händer om vi gör en anmälan. Dessutom vill vi göra klart för den här grupperingen att vi inte vill ha den här. Vi tycker att det finns ett symbolvärde i att polisanmäla, hävdar han.

Frågan är vad kommunens invånare tycker om att badhuset och kommunen försvarar sexuella övergrepp och fördömer och avvisar medborgare som vill beskydda badgästerna från övergreppen.

Källor:
Nazister på Oasen igen
Nazister agerade ”trygghetsvärdar” igen
Nazister utgav sig för att vara ”trygghetsvärdar” på badhus


  • Publicerad:
    2017-01-18 14:05