KOMMENTAR. Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg delar här med sig om sina upplevelser från Kungälv inför och under gårdagen.

Redan på förhand verkade det illavarslande. Polischefen för Storgöteborg, Erik Nord, visade tydligt redan under förhandlingarna med våra representanter att han kraftigt ogillar oss, att han personligen önskat att den svenska lagen om demonstrations- och mötesfrihet inte var så pass omfattande att han behövde ge oss demonstrationstillstånd och att han själv tycker att vår uniforma klädsel med vita skjortor och gröna slipsar i kombination med att vi går taktfast och disciplinerat borde vara ett lagbrott. Det sista, för övrigt, en absurd önskan som Erik Nord också skulle sprida i media i ett aktivt försök att skrämma bort vanliga människor från att våga delta i vårt demonstrationståg.

Demonstrationstillstånd fick vi så småningom, men det var rejält stympat gentemot ansökan, sett till marschens längd i både tid och i avstånd. Den allmänna ordningen och säkerheten skulle annars inte kunna garanteras hette det från polismyndighetens sida. Något som skulle komma visa sig vara ännu mer befängt i verkligheten än det faktiskt lät på förhand då polisen skulle visa att de inte överhuvudtaget brydde sig om allmän ordning och säkerhet, utan istället närmast uteslutande fokuserade på att slå ner på oss i den politiska oppositionen.

Väl under dagen igår, på väg till Kungälv, fick jag rapporter om en bil från Danmark och en bil från Norge som stoppats och om flertalet andra bilar tillhörande våra medlemmar på väg till Kungälv som stannats för genomsökning. Danskarna uppehölls utan synbar anledning av polisen i två timmar innan de tilläts fara vidare. För norrmännen gick det ännu värre då de inte ens fick delta på demonstrationen utan omhändertogs i 24 timmar innan de utvisades från landet – trots att de inte ens var misstänkta för några brott.

Jag ankom så småningom tillsammans med kamrater till Kungälv och vår utannonserade samlingsplats. Den var avspärrad med polisens spärrband och minst tio polisbussar. Ovanför svävade en polishelikopter. Vid infarten stod en uniformerad polis som skrev ner alla registreringsnummer och två andra som slumpmässigt stoppade bilar och frågade vad deras ärende där var. Jag tror aldrig att jag någonsin tidigare sett en så välbevakad samlingsplats. Detta agerande från polisen är solklart ett sätt för att, tillsammans med Erik Nords uttalanden i media, skrämma iväg ytterligare sympatisörer bland de bredare folklagren från att våga sluta upp i demonstrationen. Bilar som var på väg dit sågs också mycket riktigt vända och köra därifrån.

Demonstrationståget kunde hur som helst avgå på utsatt tid och sakteliga ringla sig fram genom Kungälv enligt den korta tillståndsgivna vägen. Stolt och rakryggat med slagorden ekande över staden och med gott om såväl neutrala eller positiva åskådare som motdemonstranter längs vägen, men hela tiden omringade av poliser på både marken och i luften. En bit innan destinationen Nytorget skådades en något större maskerad pöbel med rödsvarta fanor. De hade trängts in i en box av poliser och polisbussar, men inte längre bort än att de var på kastavstånd från vårt demonstrationståg.

Det första fysiska angreppet mot oss skedde i form av att en man kom springandes i full fart, rakt förbi och framför ögonen på alla poliser, mot demonstrationstågets främre del. Han stoppas med säker hand av två sköldbärare innan polisen brydde sig om att dra bort honom för att han inte skulle råka ännu mer illa ut. Snart följdes mannens attack upp av s.k. bangers och nyårsraketer som kastades mot såväl polishästar som mot vårt demonstrationståg – över polisbussarna. Polisen tycktes ha fått tydliga order om att inte bry sig om motdemonstranternas beteende överhuvudtaget och gjorde därför heller ingenting för att lugna ner situationen. Då vägen som sagt var avstängd av polisbussar gick det heller inte för våra aktivister att nå rödingarna för en fysisk konfrontation. De maskerade globalist-lakejerna skyddades helt enkelt av de uniformerade globalist-lakejerna och tilläts fortsätta med sin fega projektilattack.

Vi gick vidare till Nytorget där talen skulle hållas. Torget var rejält avspärrat av polisen för att säkerställa att inte någon nyfiken och öppensinnad person från Kungälv, som inte gått i tåget, skulle kunna komma i närheten av oss. Förutom detta, smärre problem med ljudet, och för egen del med rösten, avhölls samtliga tal fullgott till stora applåder. Motdemonstranters försök att överrösta de med skrän och genom att då och då köra bilar på högvarv och med tutor på vägen bredvid spelade inte särskilt stor roll för oss, men gjorde väl tyvärr att talen var svårhörda för de många Kungälvsbor som kommit för att lyssna på dessa från bakom polisens avspärrningar. Som tur är finns de ju dock att lyssna på även nu i efterhand via liveströmmarna och i kommande redigerade filmklipp.

Efter talen drogs en globalist-flagga i smutsen, en man friade till sin blivande fru och sen förklarade konferencieren demonstrationen avslutad. Det var då dags för tillbakagång.

Om polisen visat sig vara fientliga och i ohelig allians med vänsterextremisterna dittills, var det ingenting gentemot vad som komma skulle. Under vägen tillbaka kantades vårt tåg av än fler poliser och i direkt anslutning till dessa – av motdemonstranter. Vid flertalet tillfällen tilläts de maskerade motdemonstranterna att kliva in mellan poliserna för att attackera oss med fanstänger, gatsten och flaskor. När våra aktivister helt självklart slog tillbaka angreps dessa av polis med batonger och pepparspray. Aldrig tidigare har det tysta samarbetet mellan polis och ”revolutionära” rödingar varit så uppenbart.

När vi var nästan framme där vi samlats igen, omringade polisen oss totalt och tvingades oss att göra halt. Där fick vi sen stå och vänta i ett bra tag innan polisen grep en del personer från våra led, misstänkta för det ena löjliga påstådda brottet efter det andra. Totalt greps ett tjugotal personer som misstänktes ha försvarat sig själva och sina kamrater genom att slå tillbaka mot rödingar och batongslag.

Härefter kunde vi kvarvarande ta oss till våra bilar och åka vidare till en eftersamlingsplats för att äta goda hemgjorda grillade hamburgare, mingla och avtacka arrangörer och deltagare för en, trots allt, mycket lyckad dag.

För trots polisens tydliga och kraftiga repression mot oss har vi nämligen även detta år lyckats hålla två stycken 1 maj-demonstrationer samtidigt. Vi har fått precis så mycket uppmärksamhet vi önskade. Vi har haft tiotusentals visningar på våra filmade live-strömmar. Vi har (redan) fått in flertalet medlemsansökningar och donationer.

”Antifascisterna” lyckades inte ens i närheten stoppa marschen trots kraftsamling och närmast total uppbackning och beskydd från polisen. Visst lyckades de få ett par personer lätt skadade i våra led, men bra många fler från deras sida fick på käften när de försökte attackera vårt tåg. Trots att vi alltså närmast totalt motarbetades av polisen och att de skyddades.

Självklart hade jag önskat ett större deltagarantal, men det är inget särskilt märkligt i att det inte blev det och betyder inte något annat än att systemet dessvärre lyckats skrämma bort en del ickemedlemmar från att delta. Givetvis hade jag gärna sett betydligt färre poliser på plats då detta garanterat lett till betydligt fogligare motdemonstranter. Otvivelaktigt hade jag önskat att vi nu inte hade ett flertal aktivister misstänkta för brott. Men, trots allt detta vore det en stor lögn att säga att demonstrationen var misslyckad.

Polisinsatsen var den värsta och mest grundlagsfientliga jag någonsin skådat under mina tjugo aktiva år i den nationella kampen. Det var en polisinsats som tillsammans med uttalandena av statsministern och andra regeringsrepresentanter under 1 maj ger tydligt sken av en stat som allt mer närmar sig att bli helt och hållet totalitär.

All eloge till arrangörer och deltagare som trots det stod upp mot globalismen och för den nordiska arbetarens rätt. Vi ses snart på Kungälvs gator igen, men så länge Erik Nord är polisens ansvarige lär det knappast sökas några fler tillstånd i regionen!


  • Publicerad:
    2019-05-02 23:48