Ordförande för internationella valutafonden IMF, Dominique Strauss-Kahn, har gripits, anklagad för sexuella övergrepp, våldtäktsförsök och olaga frihetsberövande i New York. Offret är en hotellstäderska som skall ha gått in i ordförandens rum när han stod och duschade och då blivit attackerad.

Dominique Strauss-Kahn

Kritiserat IMF skulle reformeras
IMF har på senare tid kritiserats öppet. Man menar att valutafonden gör mer skada än nytta när de lånar ut pengar till krisdrabbade länder. Lånen sker till hög ränta och under villkor som gör att länderna säljer ut sin nationella självbestämmanderätt. Vissa har till och med kallat detta för ekonomisk ockupation i skruden av hjälparbete.
Denna massiva kritik har fått IMF att delvis byta riktning, Strauss-Kahn uttalade följande i ett offentligt tal: ”I slutändan är sysselsättning och eget kapital byggstenar för ekonomisk stabilitet och välstånd, politisk stabilitet och fred.” Han har även verkat för att storbankernas affärer skall regleras så ekonomiska kriser kan förebyggas.

Katastrof för finanseliten
Ett snällt IMF som mot all förmodan verkligen skulle hjälpa länder som har behov av det är inget som den amerikanska finanseliten är intresserad av. Att reglera rovdriften som deras banker och storföretag bedriver mot hela värden är självklart inte aktuellt.
Vidare har Strauss-Kahn setts som en trolig konkurrent om presidentposten vid nästa val i Frankrike. Det är tänkbart att USA gärna ser att Nicolas Sarkozy sitter kvar då han har visat sig mycket lojal USA:s intressen.

Skänk från ovan
Som en skänk från ovan kommer då en sexskandal, genom vilken man kan eliminera det hot som man i alla fall misstänkte att Strauss-Kahn utgjorde.

Paul Craig Roberts, före detta tjänsteman i Reaganadministrationen har gjort följande uttalanden till Russia Today i den här affären:
”Han är nu eliminerad som ett hot och det väcker alltid frågor.”
Vidare säger han:
”Personer som tjänar makten väl stöter inte på sådana här problem, det är bara de som misstänks kunna utgöra ett hot mot makten som gör det.”

Eliot Spitzer

Parallellfall
Den 17 Maj 2008 tvingades Eliot Spitzer avgå som New Yorks guvernör. Historien är nästan identisk med det nu aktuella fallet. Spitzer kritiserade nämligen också bankernas rätt att bete sig hur som helst. Officiellt misstänkte FBI en mutaffär och satte då guvernören under bevakning. Man upptäckte att han hade betalat pengar till lyxprostituerade; skandalen och guvernörens avsättande var ett faktum.

Slutligen
Jag är ganska övertygad om att såväl Strauss-Kahn som Spitzer är skyldiga till de anklagelser som riktats mot dem. Vi talar om cyniska makthavare som är vana att kunna bete sig som de vill. Det är dessutom inte första sexskandalen som Strauss-Kahn är inblandad i. Makthavare av denna kaliber har annars i det närmaste immunitet, om inte annat brukar de kunna muta sig fria.
Det som är intressant i det här fallet är att det överhuvudtaget kommer ut till allmänheten. Både Strauss-Kahn och Spitzer är judar och sionister, de skulle inte ha nått sina positioner om de inte hade agerat som lydiga redskap åt makteliten. Makten kanske berusade dem så till den milda grad att de glömde vilka som egentligen bestämde. Kanske kan man skönja inre stridigheter bland dessa supersionister, det är i så fall positivt.


  • Publicerad:
    2011-05-17 00:00