Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Purim 2012

PURIM. Purim, hur firas den och varför? OBS, artikeln innehåller material som ej lämpar sig för barn och känsliga personer.

Begreppet “nazist”

KOMMENTAR. Pär Öberg, Motståndsrörelsens presstalesman, resonerar här kring begreppet nazist och tidningar som Fria Tider.

DT ljuger om våldtäktsförsöket

FULMEDIA. Fem timmar efter Nordfronts publicering kring våldtäktsförsöket i Sunnansjö går Dalarnas Tidningar ut med en notis som är rena hånet mot den drabbade kvinnan.

Ett möte med Västeråspolisen

AKTIVISM. I helgen var det flygbladsutdelning i Västerås med efterföljande föredrag. Polistrakasserier och efterföljande medialögner kommenteras och bemöts av Pär Öberg.

JK försöker förbjuda nationalsocialism

HÄXPROCESSER. Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland var under tisdagen kallad till Örebro tingsrätt åtalad för hets mot folkgrupp och uppvigling. Pär Öberg var där och lämnar här sina betraktelser.

Kriminalunderrättelsetjänsten utreder en stolpaffisch

ÅSIKTSFÖRFÖLJELSE. Kriminalunderrättelsetjänsten har upprättat en anmälan angående en stolpaffisch. Pär Öberg gräver i fallet.

Ludvikas kommunchef – en hycklande pajas

Såväl lokala medier som riksmedia har ondgjort sig över Pär Öbergs engagemang i en lokal skolstyrelse.  Pär går här till motangrepp mot mediadrevet i allmänhet och kommunchefen i synnerhet.

Förgiftad kompromiss

RECENSION. EU-parlamentariker låter sig mutas av lobbyister som företräder storföretag. Detta gäller även i så viktiga frågor som vilka kemikalier som ska vara tillåtna. Nordfront har sett dokumentären ”Förgiftad kompromiss”.

Johan överklagar stadgevidrig uteslutning

POLITISK FÖRFÖLJELSE. Johan Lindblad som nyligen blev utesluten ur Hyresgästföreningen har nu överklagat ärendet. Läs hans överklagan. Pär Öberg skriver om fallet.

Pär Öberg: “En temporär seger för det fria ordet”

KOMMENTAR. Pär Öberg skriver om den debatt som ägt rum gällande läsarkommentarer där det nu kan konstateras att Nordfront fortfarande är skyddat av yttrandefrihetsgrundlagen.

Hyresgästföreningen vill ha bort Johan

Hyresgästföreningen vill utesluta Motståndsrörelsens  Johan Lindblad. Varför? Johan har ”fel” politiska åsikter. Pär Öberg går till botten med fallet.

Yrke: Integrationspolis

SVENSKFIENTLIGHET. Nordfront har besökt ett möte där en s.k. integrationspolis höll ett föredrag. Vad har en polis med den ”Orwellska” titeln att säga? Är hans yrke ens lagligt?

Hugo Chávez – en folkets man

Under tisdagen avled Venezuelas president Hugo Chávez efter två års kamp mot cancern.

Mannen som skrev till Tunabyggen nu dömd

Villkorlig dom i två år, 7500 kronor i böter och 1500 kronor i advokatkostnader blev påföljden för den man som reagerade på att hans främlingar till grannar betedde sig illa.

Skrev brev, blev straffad

För två år sedan skrev John ett brev till sin hyresvärd för att klaga på de främlingar som fått bostäder i hans område. Nu riskerar han fängelse.

”Nazistexpert” kontaktar Motståndsrörelsen

Den av media utmålade nazistexperten Anna-Lena Lodenius har kontaktat Motståndsrörelsen för att stilla sin nyfikenhet kring detaljer i  organisationens rekrytering. Motståndsrörelsens presstalesman, Pär Öberg, svarar.

“– Gardasil gör våra unga kvinnor till försökskaniner”

Dr. Ann-Charlotte Stewart höll igår i Borlänge ett föredrag angående vaccinationsfaran. Nordfront var där.

Svenskfientlig kanalchef gör bort sig igen!

Pär Öberg ringer upp, Leif Eriksson, kanalchef för P4 Gävleborg. 

Bollnäsmanifestationen en historisk händelse

Pär Öberg kallar Bollnäsmanifestationen för det bästa torgmötet vi haft och därmed en historisk händelse.

Folkmordsprofitör håller tal på Peace and Love

Paul Rusesabagina utmålas som en hjälte från folkmordet i Rwanda 1994. Var han verkligen det?  

“Det behövs en ny Hitler!”

Svensken håller på att radikaliseras, en utveckling skribenten välkomnar.

SÄPO erkänner fel

På säpo:s hemsida påstår man att Motståndsrörelsen vill införa ett totalitärt styre. Pär Öberg har talat med en av deras analytiker om detta.

Plutoniumaffären – Carl Bildt döljer sanningen

Den 29 februari skickade Sverige sitt beredskapsplutonium till USA. Hundrafemtio poliser kallades ut i hemlighet. Nationella insatsstyrkan hade full beredskap. Varför gjordes detta och varför hade Sverige ett lager av plutonium överhuvudtaget.

Österlengymnasiet agerar mot yttrandefrihet

Motståndsrörelsens flygblad polisanmält av rektor, Pär Öberg har hela berättelsen.

Dalapolisen för olagliga register

Polisen registrerar oskyldiga personer

Samtal med HP på KUT

Pär Öberg ringer upp kommissarie Hans-Petter Paulsen (kodnamn HP) på kriminalunderrättelsetjänsten (KUT) angående den bild de anmält till JK föreställande Daniel Riazat.

Angående händelserna i lördags

Motståndsrörelsens Pär Öberg, själv boende i Ludvika tycker till om helgens händelser.

JOFA går i graven

Det en gång svenska hockeyutrustningsföretaget JOFA har funnits i Malung i Dalarna sedan 1933. Nu ska produktionen flyttas till Kina och den anrika produktionen i Malung läggas ned vilket medför att 70 personer förlorar sina jobb.

Rättvik får inte bry sig om djur

Rättviks kommun i Dalarna har försökt ställa kvalitetskrav vid inhandling av livsmedel som ska serveras till skolbarn och till kommunens äldre. Detta ogillades av matgrossisten Servera som ingår i Axel Johnson AB. Deras affärsidé är nämligen inte kvalitet utan lågt pris. Om kunderna plötsligt börjar kräva kvalitet kanske de skulle förlora pengar, därför stämde bolaget Rättviks kommun. Nu är ärendet avgjort i Kammarrätten, Pär Öberg har läst domen.

SR anmälda

Svenska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg har valt att skicka in en anmälan mot Sveriges Radio efter deras nätartikel och radiosänding med rubriken: ”Landets farligaste terrorgrupp etableras i Sölvesborg”. Läs den inskickade anmälan.

Inspelad lärare: Jag känner mig kränkt!

En politiskt korrekt gnällkärring hörde av sig till ett av organisationens kontaktnummer. Ett samtal med en förrädare, som dessutom beter sig arrogant och ohyfsat, kan bara få en utveckling. Lyssna själv på Pär Öbergs samtal med gnällkärringen.

Iran skjuter ned drönare

Iran meddelade igår att de skjutit ned ett amerikanskt förarlöst flygplan, en så kallad drönare, i östra delarna av landets luftrum.

För känsligt för Twitter?

Mikrobloggen Twitter har under senaste året presenterats som en yttrandefrihetsplattform som till och med har varit ett viktigt redskap i ”folkliga” revolutioner. Nu misstänks Twitter censurera information kring de protester som sedan några månader tillbaka varit kring New Yorks finanskvarter.

Guld och gröna skogar

Förra året spreds konstgödsel på cirka 80 000 hektar skogsmark i Sverige. Gödslingen ökar tillväxten. Baksidan av detta är ökat näringsläckage till sjöar och vattendrag och att vissa växtarter missgynnas av den kemiska konstgödslingen. Kort sagt skogarna förgiftas för att skapa kortsiktig profit.

Gulddinar bakom attack?

Att Libyens Ledare sedan 42 år nyligen blev mördad, som ett led i den NATO-ockupation som inleddes för några månader sedan, har väl inte många missat. Många frågar nu öppet om hela operationen drogs igång av ekonomiska skäl. Muammar Gaddafi hade nämligen långt gångna planer på att skapa en afrikansk storvaluta som skulle kunna ses som ett hot mot framförallt dollarn och euron och därmed eventuellt rubba den ekonomiska maktbalansen.

Tysk hackergrupp hittar regeringstrojan

För lite drygt en vecka sedan publicerade den tyska hackergruppen Chaos Computer Club (CCC) att de hittat ett hemligt så kallat Spyware (spionprogram), producerat och använt av den tyska säkerhetstjänsten. Programmet kan avlyssna tangentbord, datormikrofonen, IP-samtal (inklusive Skype) men även fjärrstyra datorn. Rykten om liknande trojaner har funnits länge men detta är nog den första bekräftelsen på att de finns.

Massinvandringen, en tickande bomb

Nästan alla Svenskar tycker innerst inne att vi har alldeles för många främlingar i landet. I alla fall om man frågar dem privat. Uttalar man det offentligt riskerar man att bli ”utfryst” i samhället, därför väljer många att knyta näven i fickan och låtsas att de tycker precis som man SKA tycka för att passa in.

Använd guldet!

Sverige har en guldreserv på 125,7 ton (uppgifter från augusti 2011). Anledningen till att Riksbanken äger guld är guldets historiska koppling till sedlar och mynt. Ett mynt eller en sedel kunde under en period när som helst lösas in hos Riksbanken i utbyte mot guld. Den kopplingen har dock försvunnit, faktum är att större delen av guldet inte ens förvaras inom landet utan hos utländska storbanker.

Censurera mera

”Näthatet” debatteras runt om i Sverige, en diskussion som tog fart efter händelserna kring Anders Behring Breivik i Norge. På måndagen beslutade tre stora Stockholmstidningar att stoppa kommentarerna, eller att censurera hårdare.

Chávez tar hem guld

Venezuelas president Hugo Chávez beslutade i veckan att landet skall återföra allt guld som finns förvarat i utländska banker.