INRIKES En anställd på Skatteverket hade inte motivation på jobbet och ringde därför till sig själv för att bli ”upptagen”.

Mannen orkade inte prata med kunder som anställd för Skatteverket och ringde därför sin egen telefon under 55 timmar av sin egen arbetstid, rapporterar Svenska Dagbladet.

Mannen jobbade på skatteupplysningen på Skatteverket och det var där mannen ringde timslånga samtal till sig själv. I ett fall över 4,5 timmar via jobbtelefonen och markerades som upptagen för kunderna. Avdelningschefen säger att konsekvensen av mannens agerande har lett till längre svarstider och att hans medarbetare fått jobba hårdare.

Fusket uppdagades i slutet av april men mannen fortsatte fuska fram till den 5 maj. Totalt pågick myglandet i två månader.

Först nekade mannen till anklagelserna men erkände senare och uppgav som skäl att han velat ha rast och utöka sina egna kunskaper och att han hade ingen motivation på jobbet.

Myndigheterna har tagit ett beslut om disciplinpåföljd med möjlig uppsägning som straff.

Det finns de som är värre

År 2012 i Tyskland medgav en statlig anställd att han inte hade jobbat på 14 år och avtackade de 500 kollegerna när han gick i pension via mejl. I mejlet förklarade att han fått 745 000 euro för att inte göra något. Mejlet läcktes vidare till de lokala tidningarna. Borgmästaren i den tyska staden Menden valde bara att uttrycka ilska över mannens beteende och gjorde inga försök att få tillbaka pengar från mannen.