SVERIGE. PostkodLotteriet har startat en ny kampanj som ska få svenska folket att bli mer vänligt inställda till mångkulturen. Kampanjen går ut på att skänka pengar till organisationer som jobbar för att svenskarna ska bli en minoritet i Sverige.

PostkodLotteriet har dragit igång en kampanj som ska få svenska folket att förstå hur ”bra” mångkulturen är och få dem att förstå att Sverige ”behöver” mångkulturen för att kunna överleva. De verkar dock inte riktigt kunna bestämma sig för vad kampanjen ska kallas, utan använder två olika paroller: ”Bevara Sverige – Mångfald skapar framgång” och ”Hela Sverige – För mångfald och tolerans”.

När man besöker hemsidan för den nya kampanjen möts man av en bild som tydligt visar hur PostkodLotteriet tycker att det nya Sverige ska se ut. En svensk och tre invandrare, svenskarna i minioritet. Om man läser mellan raderna på hemsidan så är det även tydligt att PostkodLotteriet vill få svenskarna att förstå att de inte duger, att Sverige kommer gå under om de inte får hjälp från rasfrämlingar.

Margot Wallström, tidigare socialdemokratisk politiker och innehavare av olika ministerposter i Sveriges regering, är ansvarig för PostkodLotteriets nya kampanj. Utöver det har hon flera styrelseuppdrag, bland annat i ICA-koncernen och som ordförande för Lunds Universitet. När hon får frågan om vad tolerans innebär svarar hon; ”Det handlar inte om att ha rätt eller fel. Det är förmågan att se världen ur någon annans perspektiv. Inte nödvändigtvis hålla med. Du har rätt till en åsikt och att hävda den.”

Under kampanjens gång ska PostkodLotteriet minst skänka 60 miljoner kronor till olika organisationer och satsningar som arbetar för att göra Sverige mindre svenskt och för att öka mångfalden. Bland annat har sex miljoner kronor skänkts till Scouternas projekt ”Integration och framtidstro”. Även Civil Rights Defenders och Stiftelsen Expo har fått ta del av kakan, sju miljoner kronor ska hjälpa dem att förmå makthavare att prioritera bekämpningen av hatbrott och rasistiskt våld.

Källa:
Bevara Sverige – Mångfald skapar framgång


  • Publicerad:
    2013-11-04 19:55