INRIKES. En man och kvinna som arbetar på en skola i Bohuslän har nu häktats för grov våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha pågått under fem års tid och kvinnan har erkänt att sexuella övergrepp har skett.

En kvinnlig och en manlig skolanställd i 30-årsåldern sitter just nu häktade på sannolika skäl för grov våldtäkt mot barn. När häktningsförhandlingen inleddes ska kvinnan ha erkänt flera sexuella handlingar mot offret vid i alla fall ett tillfälle. Övergreppen ska ha begåtts mellan 2010 och 2015, alltså under fem års tid.

— Då det rör sig om grov våldtäkt mot barn så har personen varit under 15 år, men i övrigt vill jag inte kommentera, säger kammaråklagare Carina Gustafsson.

De båda gärningsmännen har haft anställning på en skola i en kommun i Bohuslän. När de båda förövarna häktades kallade kommunen in en krisledningsgrupp med bland annat representanter från skola och socialtjänst.

— Just nu jobbar vi med informationsinsatser riktade till elever och föräldrar ute på skolan, säger kommunchefen och fortsätter:

— Vi har satt en jourorganisation i sjön som kommer finnas tillgänglig under hela helgen.

Det är dock fortfarande oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna. Men både mannen och kvinnan är avstängda från sina tjänster i avvaktan på den fortsatta polisutredningen.

Källor:
Man och kvinna häktade för grov våldtäkt mot barn – kvinnan erkänner
Kommunen stänger av personerna som misstänks för grov våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2017-11-17 19:35