MASSINVANDRING. Den tyska förbundskanslern meddelade under ett valmöte i Bremerhaven att hon vill avskaffa den så kallade Dublinförordningen och påtvinga alla EU-länder massinvandring från tredje världen. Förslaget får bland annat stöd av Sverige.

Det var vid ett valmöte i tyska Bremerhaven som den tyska förbundskanslern Angela Merkel meddelade att hon vill avskaffa Dublinförordningen, EU:s nuvarande asylregler, och införa ett nytt system. Systemet som Merkel föreslår innebär att alla medlemsstater kommer att påtvingas massinvandring från bland annat Afrika och Mellanöstern.

— Europa behöver ett nytt system för asylsökande eftersom nuvarande regler inte längre fungerar, säger Merkel.

Merkel medger att det är fel på det nuvarande asylsystemet eftersom att många länder är hårt ansträngda ekonomiskt på grund av massinvandringen men kan samtidigt inte tänka sig att ens minska invandringen till Europa. Istället vill hon tvinga alla EU-länder att öppna sina portar för tredje världen.

Enligt det nya systemet som Merkel föreslår ska ländernas ekonomi och storlek avgöra hur asylinvandringen till Europa ska fördelas inom unionen.

Sveriges migrationsminister Morgan Johansson (S) ger sitt stöd till förslaget och säger att han struntar i det faktumet att många EU-länder tidigare hårt motsatt sig ett liknande system som Merkel föreslår.

— Ja, men ibland måste man göra saker man inte vill, svarar Johansson till TT efter att man konstaterat att liknande förslag ofta har möts med massivt motstånd.

Källa:
Merkel vill ha nytt asylsystem i EU


  • Publicerad:
    2015-04-26 21:00