POLITIK Mohammad Yousef Mohammad, politiker i Malmö stad, deltog i helgen på den palestinska konferensen. Han har nu blivit tvungen att avgå ifrån sina förtroendeuppdrag.

Mohammad Yousef Mohammad, ledamot i arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö stad, har avgått från sina uppdrag efter att ha deltagit på Palestinakonferensen förra helgen. Konferensen leddes av Amin Abu Rashid, som anklagats för att ha kopplingar till den palestinska motståndsrörelsen Hamas.

— Jag var på en palestinsk fest. I ett telefonsamtal på fem minuter avslutar de mina politiska uppdrag, som om jag vore värsta kriminell, säger Mohammad Yousef Mohammad till Sydsvenskan.

Mohammad Yousef Mohammad säger att han inte sett någon kritik mot konferensen innan han deltog. Han påstår även att han inte deltog på konferensen utan att han endast som privatperson besökte lokalerna. Han berättar även att han deltagit på nästan alla tidigare palestinska konferenser som ägt rum i Europa.

Moderaterna i Malmö menar dock att det inte spelar någon roll ifall Mohammad Yousef Mohammad varit där som privatperson eller politiker.

— Förtroendevald är man alltid och då är det inte lämpligt att delta i en sådan konferens, säger Aron Regnéll, politisk sekreterare hos Malmömoderaterna.