INRIKES I ett vredesutbrott på Liberalerna påstår justitieminister Morgan Johansson att partiet kommer att öppna dörren till regeringskansliet ”för allsköns gamla nazister, Trumpanhängare och Rysslandskramare” vid en valseger.

Inrikes- och justitieminister Morgan Johansson tycker inte om att Liberalerna kan tänka sig samarbete med Sverigedemokraterna, vilket skulle kunna snuva Socialdemokraterna på makten efter höstens val.

På Twitter går ministern nu till hård attack mot Liberalerna, efter att partiledaren Johan Pehrson frågats om sin syn på SD och regeringsfrågan i Sveriges Radio Ekots partiledarutfrågning under torsdagen

— Kalla fakta är att de är väldigt tydliga med att Sverige behöver en ny regering, säger Persson och tillägger att Liberalernas position efter förra varet är att man kan samarbeta med alla partier i riksdagen.

Enligt Morgan Johansson fans en tid när Liberalerna ”var en garant mot varje form av extremism”, som direkt efter förra valet då partiet hellre stöttade Stefan Löfven (S) som statsminister än Ulf Kristersson (M) som man gick till val på att stödja bara för att Kristersson inte kunde bli vald utan SD:s stöd.

”Vid en valseger för högern så kommer L glatt att öppna dörren till regeringskansliet för allsköns gamla nazister, Trumpanhängare och Rysslandskramare”, dundrar en bitter Morgan Johansson vidare i Twitterinlägget.

Justitieministern delar också en gammal valaffisch från Folkpartiet där en man sopar bort symboler för marxism och nationalsocialism.

Många Twitteranvändare gör sig lustiga över det faktum att Liberalernas omvärdering av SD- och regeringsfrågan också hör samman med växande problem för Socialdemokraterna att samla stöd för en statsministerkandidat efter valet.

”Panikslagen i stigande grad, samma kurva som dödsskjutningarna”, skriver exempelvis en användare om Morgan Johanssons reaktion. En annan påpekar att Johansson redan 2002 kallade dåvarande Folkpartiet för ”rasister” för att man då lanserade idén om språkkrav för svenskt medborgarskap, samtidigt som man tidigare i sommar lanserade ett förslag om språkkrav för att överhuvudtaget få uppehållstillstånd.