MÅNADSRAPPORT. Mycket fokus på Nordfront den senaste tiden har självklart varit på den lyckade 1 maj-demonstrationen. Den här artikeln riktar istället in sig på kamparbetet i april och allt som hände månaden innan demonstrationen.

Hade Motståndsrörelsen varit en liten organisation kunde denna artikel kanske hetat något i stil med ”Förberedelsemånaden” då väldigt stora resurser och mantimmar under april lagts på olika förberedelser inför 1 maj-demonstrationen – men, då vi trots detta ändå hunnit med att genomföra över 200 olika aktiviteter kan man med enkelhet säga att den rubriken inte hade gjort månaden rättvisa.

Arbetet inför 1 maj har förutom rent administrativa uppgifter och beslutsfattande gällande olika saker framförallt handlat om att sprida ordet om demonstrationen både på Nordfront, i form av intervjuer i skriven form och i radio, och direkt till folket genom propaganda. I Dalarna har ordet spritts med offentliga aktiviteter och flygbladsutdelning. Även Näste 1 har sannerligen arbetat på bra med detta genom flertalet banderollaktioner och affischeringar i bland annat centrala Stockholm, Huddinge och Uppsala. I Borlänge fick också Liljeqvistska parken, som var slutdestinationen för demonstrationen, försvaras mot skitvänsterns upptåg.

infördemo

Skit har varit inblandat i fler aktioner under månaden. Under helgen den 16-17 april städade Motståndsrörelsen i både Sverige, Finland och Norge upp i naturen och dumpade sedan det hopsamlade skräpet hemma hos olika folkförrädare och deras instanser tillsammans med ett riktat meddelande. Aktionen fick stor uppmärksamhet i folkfientlig media där det i sedvanligt maner rapades ut klyschor som ”angrepp på demokratin” m.m. Aktionen ledde också till en antivit samling i Skellefteå som Nordfront rapporterade ifrån.

sopfördelning1

Annat som hänt under april är att gator har patrullerats i både Finland och Sverige för att skydda folkkamrater från det ökade våldet. I Finland har det samlats in och delats ut mat till behövande. Den 20 april firades Adolf Hitlers födelsedag med utåtriktad aktivism och inerna sociala aktiviteter på flera ställen i Norden.

20april+finskahjälpen

Flertalet offentliga aktioner har det varit under månaden. De som sticker ut lite extra är den offentliga aktion som hölls i Jyväskylä i Finland, hedrandet av Gösta Hallberg-Cuula i Stockholm, i Ludvika där nästeschef Pär Sjögren efteråt misstänktes för ofredande och kanske framförallt i Näste 3 där det den 16 april hölls offentliga flygbladsutdelningar i Kristianstad, Ystad och Ängelholm exakt samtidigt.

Flera olika interna aktiviteter har ägt rum även på andra datum än tidigare nämnda 20 april. För att nämna några har det vandrats i Värmland, arrangerats föredrag med Pär Öberg i Ludvika och med Christian Hamilton i södra Norrland, tränats kampsport i Varberg, hållits internutbildning i Skaraborg, deltagits på en vikingamarknad i Göteborg och genomförts aktivisttester i Näste 4, .

aktivisttest-n4

Det har som vanligt också utförts en hel del lyckade mindre aktiviteter. Exempel på detta är i Fogdaröd i utkanten av Höör där ett blivande hem för ”ensamkommande” spärrades av och flygblad delades ut till samtliga invånare på orten och i Töreboda där nästan alla hushåll i kommunen under loppet av ett par dagar fick mottaga organisationens ”Ny politik för en ny tid”-blad. Även aktivisterna i Jönköping, Filipstad, Skövde, Uppsala och Landskrona har arbetat på bra under månaden med åtskilliga inskickade kamprapporter.

basaktivism

En sista sak som bör nämnas i denna rapport är den enda som inte är av positiv art och det är att vår chefredaktör Fredrik Vejdeland arresterats av systemet till följd av att han i egenskap av ansvarig utgivare blivit dömd till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Information om hur du bäst kan stötta honom hittar du på den sida som publicerades av Fånghjälpen under månaden.

fånghjälpen_info

Månaden avslutades med de sista förberedelserna inför demonstrationen som det garanterat kommer höras mer om både i dagarna och i nästa månadsrapport. Som alltid nu för tiden, en mycket bra kampmånad där vårt budskap nått massvis av nya potentiella anhängare, nya förmågor har rekryterats och våra befintliga aktivister svetsats samman och blivit flera nyttiga erfarenheter rikare.


  • Publicerad:
    2016-05-10 16:03