HATSTORM. Sverigedemokraternas nya ungdomsförbund ”Ungsvenskarna” publicerade en bild på profeten Mohammed utklädd till Lucia, något som retade muslimer på Facebook till vansinne. En person frågade ”vad har ni lärt er av Charlie Hebdo?” medan en annan skrev ”Jag svär kommer gasa dig å hela din stam”.

I ett Facebookinlägg publicerade Sverigedemokraternas nya ungdomsförbund Ungsvenskarna en bild på profeten Mohammed tillsammans med texten:

Grattis och trevlig Lucia Mohammed! Nyligen har vi fått lära oss att alla kan vara Lucia. Vi har därför valt att gratulera profeten Mohammed på hens födelsedag genom att publicera denna normkritiska bild på hen och hens fru på en julfest.

Hand i hand med profeten står en flicka iklädd niqab som är ungefär hälften så stor som Mohammed själv och på ett bord bredvid paret står en julskinka.

Bilden väckte starka känslor hos många muslimer och bland kommentarerna återfanns alltifrån mordhot, till hot om terrordåd och folkmord. En sammanfattning av de värsta hotet finns att se här.

Bland annat skriver en Hama al-Shakarji:

Du/Ni som la upp bilden är riktigt sköna och ni kanske tycker det är jätte roligt att skämta om sånt tills någon kommer och knackar på era dörrar. Vad har ni lärt er om Charlie Hebdo? Varför ens hålla på, vill man leka man elden får man väl tåla brännskadorna. Skyll inte på muslimer sen när det väl slår fel i någons huvud.

En annan Facebookanvändaren vid namn Ferdi Jasari skriver:

Yttrandefrihet? Stoppa upp det ordet i era ariska rövhål fucking suedis. Hoppas isis spränger er i luften jävla fittor.

Andra skrev långa och känslomässiga inlägg om att ”hoppas du blir våldtagen” och ”pågud ja svär kommer söka upp dig & gasa dig” och att ”jag kommer gasa dig å hela din stam”.

SDU/Ungsvenskarna ska även ha bombhotats efter publiceringen av bilden.

Trots detta har mainstreammedia inte visat något större intresse om att rapportera om saken. Så här lät det när Granskning Sverige ringde upp SVT för att informera om näthatet:


  • Publicerad:
    2016-12-15 17:15