SIONISM. I onsdags talade Netanyahu inför Putin i Kreml med anledning av rysk-syriska avtal om missilförsvarssystem. Netanyahus syfte är att stoppa Rysslands leverans av luftförsvarsmissilerna.

Luftförsvarssystem S-300 som rysk-syriska avtalet handlar om. Foto: spoilt.exile (CC BY-SA 2.0).

Enligt rapporter har Syrien hittills varit relativt effektiva i nedskjutningarna av israeliska missiler som anfaller landet, trots att Israel dominerar luftrummet över Syrien.

Jonathan Cook, journalist baserad i Nasaret, Israel, meddelar att officiella FN-rapporter visar att Israel kränkte Syriens luftrum över 750 gånger under 3 200 timmar mellan juli och september 2017. Redan innan USA, Storbritannien, Frankrike och Israel började med sina luftanfall mot Syrien i år var Israels militära aktiviteter i luften alltså så intensiva att det är svårt att betrakta det som något annat än krigstillstånd.

Enligt juden Zvi Magen, som tidigare var Israels ambassadör i Moskva, har Israel utfört minst 150 bombräder i Syrien sedan kriget mot Syrien inleddes 2011.

Netanyahu varnar för ny ”förintelse”
Vid sitt besök hos Rysslands president Vladimir Putin sa Israels premiärminister, juden Benjamin Netanyahu, att Iran är ute efter att förstöra hans land. Därför vädjade han till Putin att ”hindra Iran från att använda Syrien som en bas för att anfalla den judiska staten”.

Netanyahu hade tidigare beskådat en rysk militärparad anordnad till minnet av segern över Tyskland i andra världskriget. I sitt tal efteråt varnade han Putin och de församlade åhörarna för att det sju årtionden efter ”förintelsen” återigen finns ”ett land i Mellanöstern – Iran – som förbereder en utrotning av ytterligare 6 miljoner judar”.

— Vi i Israel har inte för ett ögonblick glömt de oerhörda offer som det ryska folket och den Röda armén genomled när de besegrade det nazistiska monstret, fortsatte Netanyahu, som vid tillfället inte nämnde att det var den judiska makten i Sovjetunionen som skickade ut de vita ryssarna i döden under striderna mot det vita Tyskland.

Anklagelserna om att Iran planerar att utrota 6 miljoner judar är samma anklagelser som riktades mot Irak i samband med att man förberedde ett omstörtande krig mot landet under förra årtiondet.

Putin beskrev situationen i Mellanöstern med att den är ”väldigt spänd”. Han svarade Netanyahu att han var hoppfull om att de skulle ”hitta ett sätt att desarmera” konflikterna på. Netanyahus besök i Moskva genomfördes dagen efter en ny israelisk attack på iranska styrkor i Syrien.

Innan Netanyahu lämnade Moskva sade han att samtalen med Putin var ”särskilt viktiga”.

— I ljuset av vad som nu händer i Syrien, är det nödvändigt att säkerställa en fortsatt koordinering mellan Rysslands och Israels militära styrkor, sade han.

Källor:
Netanyahu Warns Putin That Iran Wants to Destroy 6 Million Jews
Netanyahu tells Putin: Iran wants to carry out another Holocaust
https://www.counterpunch.org/2018/04/30/the-real-war-for-syria-is-taking-place-in-its-skies/


  • Publicerad:
    2018-05-11 13:28