UTRIKES. Nattens attack mot Syrien hyllas av förbrytarstaten Israel, som även ska ha haft kännedom om attacken i förväg.

I natt vid tretiden höll USA:s president Donald Trump ett oannonserat tal där han meddelade att han gett order om ett militärt angrepp mot Syrien. Enligt Trump skulle attackerna riktas mot ”mål som associeras med den syriska diktatorn Bashar al-Assads kemvapenskapabilitet” och ske i samverkan med Frankrike och Storbritannien.

Enligt ett uttalande säger förbrytarstaten Israel att nattens attack är ett ”lämpligt” svar på den påstådda kemiska gasattacken i Douma förra lördagen.

”Förra året klargjorde president Trump att kemiska vapen korsade en röd linje. Idag, med amerikanerna i fronten, har USA, Frankrike och Storbritannien agerat på ett lämpligt sätt”, säger man i uttalandet.

Vidare uppger Israel att attacken som bestod av 103 missiler ”sänder en viktig signal till landets ärkefiender”, däribland Iran. Förbrytarstaten Israel, som bland annat hyllar sin militär när de dödar 16 protesterande palestinier och samtidigt skadar över 1 400, beskyller i sin tur Syrien för att syssla med ”mord”.

”Syrien fortsätter att utföra mordiska handlingar och vara en bas för sådana handlingar, inklusive iranska, och sätter därmed sitt territorium, sina styrkor och sitt ledarskap i fara”, fortsätter man i uttalandet.

Israel kände även till nattens anfall i förväg, uppger Times of Israel.

Källa:
Israel says US strikes on Syria are ‘appropriate,’ issues further warnings


  • Publicerad:
    2018-04-14 16:35