UTRIKES. Efter att Israel ännu en gång flygbombat platser i Syrien så valde Syrien att natten till idag genomföra en mindre vedergällningsattack. Enligt uppgifter ska det handla om en attack med MLRS(Multiple Launch Rocket System) och runt 20 raketer avfyrades mot den del av Golanhöjderna som Israel ockuperar.

Efter att Israel ett flertal gånger den senaste tiden genomfört mindre flygangrepp riktade mot mål inne i Syrien så genomförde Syrien natten till idag en mindre vedergällningsattack riktade mot den delen av Golanhöjderna som Israel ockuperar. Enligt generallöjtnant Jonathan Conricus, talesperson för den israeliska armén, så ska ett 20-tal raketer blivit avfyrade mot israeliska styrkor och skadat flera militärbaser. Det ska handla om en attack med ett så kallat Multiple Launch Rocket System, MLRS.

Conricus skyller attacken på Irans Al-Quds styrkor, som är en del av Islamiska revolutionsgardet, och tillägger att Israels anti-missilsystem lyckades stoppa fyra av raketerna.

Under de tidiga morgontimmarna så svarade Israel med att genomföra vad de själva kallar ”en av de mest omfattande militära operationerna på flera år, mot dussintals ’iranska’ mål i Syrien”. Det ska enligt det ryska försvarsministeriet ha handlat om runt 60 missiler avfyrade från 28 israeliska stridsflygplan. Mer än hälften av dessa ska ha blivit nedskjutna av Syriens luftförsvar. Enligt AP ska 23 personer ha dödats i anfallet.

Källor:
Dozens of Rockets Hit Israeli Posts in Golan
28 Israeli jets fired about 60 rockets in overnight strikes on Syria – Russian MoD


  • Publicerad:
    2018-05-10 18:15