Efter Motståndsrörelsens aktivitet i Trondheim i lördags, som Nationellt motstånd tidigare rapporterat om, samlades såväl norska som svenska aktivister för att lyssna till ett tal av norske aktivisten Haakon Forwald.

Det var ett trettiotal åhörare från Nordiska motståndsrörelsen som hade samlats i en lokal strax utanför Trondheim för att höra Haakon Forwald tala.

Forwald började med att berömma Trondheims kampgrupp för helgens arrangemang och deras, tillsammans med de andra kamraternas, goda agerande på stadens gator några timmar tidigare.

Vidare talade Forwald om hur Norska motståndsrörelsen sakta men säkert byggts upp och hur långt organisationen faktiskt kommit under den relativt korta tid den har varit aktiv.

”Antalet aktivister, medlemmar och stödmedlemmar ökade. Fler och fler kamprapporter från runtom i Norge blev publicerade. Och kampgrupper, så som vi känner dem från Sverige, började ta form runt om i landet, då speciellt i Trondheim.”

Då Forwald fortsatte talet med om hur Norska motståndsrörelsens tänker fortsätta sitt enträgna arbete rådde det inget tvivel hos åhörarna om att Nordiska motståndsrörelsen kommer att gå framåt i Norge, precis som den gjort i Sverige och Finland.

Forwald avslutade sitt tal: ”Vi ska fortsätta! Starkare – hårdare – mer intensivt! Och med tiden över hela detta avlånga land! Så, mina kamrater; För ett fritt Norden!”


  • Publicerad:
    2012-03-16 00:00