KULTURREVOLUTIONEN. I samband med de kulturmarxistiska dreven mot vita i något som kan liknas vid en västlig kulturrevolution har den amerikanska sydstatsflaggan blivit ytterst kontroversiell. Ett bed & breakfast-hotell som hissat den norska flaggan vid sin entré tvingades plocka bort den då den var alltför lik sydstatsflaggan.

I USA pågår kampanjer mot att invånarna ska få använda konfederationens flagga som oftast förknippas med vita människor i de amerikanska sydstaterna. Lobbygrupperna som vill förbjuda sydstatsflaggan menar att den är en ”hatsymbol” och ett uttryck för slavhandeln och förtrycket av afrikaner i USA – främst i den amerikanska södern.

I St Johns i den amerikanska delstaten Michigan har ägarna till en stor herrgård från tiden för det amerikanska inbördeskriget som används som ett bed & breakfast nu tvingats att ta ner den norska flagga som hängt vid huvudentrén i två år. Detta eftersom människor förväxlar den norska flaggan med sydstatsflaggan.

Det är Greg och Kjersten Offenbecker som driver bed & breakfast-boendet Nordic Pineapple (Nordiska Ananasen) som fått plocka bort den norska flaggan. Kjersten Offenbecker har norska anor och både flaggan och namnet har inspirerats av hennes familjehistoria.

Efter att paret fått dussintalet hotfulla meddelanden via e-post och dubbla antalet kommentarer från besökare om att de hissat sydstatsflaggan såg de sig tvingade att ta bort sin norska flagga.

Paret säger att de aldrig tänkt tanken att den norska flaggan skulle kunna misstas för något annat men vill inte att någon ska uppfatta dem som något de inte är.

— Människors dumhet stör mig. Oavsett om flaggan vajar i vinden eller hänger ner så har den inga stjärnor. Den är inte ens lik sydstatsflaggan, säger Greg Offenbcker.

Paret har två adopterade svarta barn och Greg Offenbecker deltog i flottan under Desert Storm.


  • Publicerad:
    2020-08-03 11:15