BROTT. Åklagaren Sebastian Flodström, som den 14 maj blev häktad på sannolika skäl för våldtäkt mot barn och som också misstänkts för sexuellt ofredande, misstänks nu även för dataintrång och tjänstefel.

Nordfront har tidigare rapporterat om brottsmisstankarna som Sebastian Flodström sitter häktad för.

Nu har det framkommit att det var i början av mars som det upptäcktes att Flodström hade tittat i ärenden som han inte jobbade med. Chefsåklagaren Anders Jakobsson vill inte uppge hur många ärenden det rör sig om som Flodström olovligen ska ha tittat på.

— Som åklagare får man titta på ärenden som rör det fall vi jobbar med, men vi har inte rätt att slå i andra ärenden, berättar i alla fall Jakobsson som leder utredningen mot Flodström.

Det var när dataintrånget upptäcktes som misstankarna startade. Jakobsson berättar att det finns en koppling mellan det misstänkta dataintrånget och misstankarna om barnvåldtäkt och sexuellt ofredande.

Efter att dataintrånget hade upptäckts så ändrades Flodströms arbetsuppgifter och han blev dessutom bortkopplad från sina ordinarie åtaganden som är att leda förundersökningar, utfärda strafföreläggande och väcka åtal.

Källa:
Häktad åklagare misstänks för fler brott


  • Publicerad:
    2015-05-28 00:30