POLITIK. En utbrytargrupp från Kommunistiska Partiet i Malmö startar ett nytt lokalt arbetarparti som säger sig lyssna på vanligt folk och är kritiska mot mångkultur, HBTQ och kulten kring Greta Thunberg.

Kommunisten Nils Littorin, Malmö. Bild: Facebook.

Läkaren och kommunisten Nils Littorin väljer efter 20 års engagemang i Kommunistiska Partiet att lämna vad han kallar för ”Sveriges illrödaste sekt”. I en debattartikel i Expressen förklarar han i skarpt kritiska ordalag varför han väljer att starta ett nytt lokalt arbetarparti i Malmö.

Littorin är mycket hård i kritiken mot sitt gamla parti, KP, som han menar har tappat orken och stagnerat:

Hammaren och skäran, Lenincitaten och de slitna banderollerna med 70-talets paroller har hängt med sedan partiets grundande, vilket ger ett otidsenligt och främmande intryck. Samtidigt har partiet traskat efter i vänsterns identitetspolitiska ökenvandring. Det har varit feminism, HBTQ, antirasism och en ultraliberal invandringspolitik. När Greta Thunberg i tidskriften Proletären hyllas som vår tids profet och LO-facken bespottas för att inte hörsamma hennes ”klimatstrejk” är steget till Kyrkans Tidning inte långt […]

Jag lämnar ett parti vars verksamhet huvudsakligen består i interna källarlokalsmöten där redan frälsta gubbar sitter och dunkar varandra i ryggen. Medelåldern är som PRO och könsfördelningen som SD.

Till Lokaltidningen.se säger Littorin bland annat:

— Från att ha varit folkets röst har vänstern blivit en del av eliten som avfärdar arbetarklassens åsikter som främmande och problematiska. De förstår inte varför så många arbetare inte tycker att mångkultur, HBTQ-rörelsen och Greta Thunberg är något fantastiskt utan tror … att arbetare som röstar SD smittats av någon nazistisk sjuka.

Vänsterns traditionella förklaring till att segregationsproblemen skulle vara utanförskap och fattigdom sågar Littorin totalt. Han menar istället att grundproblemet är en feltänkt integrationspolitik kring en okontrollerad invandring från delar av världen som präglas av patriarkal heders- och klankultur.

I stället förespråkar det nya arbetarpartiet assimilation och ett omedelbart stopp på den enligt Nils Littorin ”kaotiska invandringen till Malmö”. I  debattartikeln skriver han:

En ung generation kamrater lämnar nu tillsammans med mig. Insikten om att 1900-talskommunismen är död och inte saknad av särskilt många fick oss att ompröva gamla sanningar. Politik, organisation och uttryckssätt behövde uppdateras till det nya årtusendet.

Littorin är också starkt kritisk till HBTQ-rörelsen.

— Vad gäller till exempel Pride så reduceras detta till att handla om sexuell orientering. Vi menar att människovärdet framför allt handlar om huruvida du har ett arbete och om du har en pensionsförsäkring som gör att du inte tvingas leva på småsmulor när du är gammal, säger han.

Det nystartade partiet kommer att arbeta lokalt med målet att komma in i Malmö stads kommunfullmäktige 2022. Vad partiet ska heta är inte bestämt än, men Nils Littorin understryker att det inte kommer att ha ordet kommunist med.

— Det är ett ord som dragits i smutsen, ett fult ord i dag, och inte helt oförtjänt. I kommunistiska partier finns risken för elitism, självgodhet, att ett avantgarde ska leda en arbetarklass som inte vet sitt eget bästa, i stället för att fråga folk vad de vill. 1900-talskommunism dog med Sovjetunionen, den har aldrig lyckats uppdateras till 2000-talet utan har fastnat i 100 år gamla böcker, säger Littorin.

Han betonar dock att han fortfarande är marxist och tror på klasskampen.

Källor:
Därför lämnar jag den illröda vänstersekten
Nytt arbetarparti kritiserar mångkultur, HBTQ och klimatrörelsen


  • Publicerad:
    2019-12-19 17:35