AKTIVISM. Nordiska motståndsrörelsen genomförde idag offentliga aktiviteter i en rad norska städer. Här följer en rapport.

Nordiska motståndsrörelsen begav sig under lördagen ut på gatorna för att sprida det nationalsocialistiska budskapet till folket. Med flygblad och fanor genomfördes offentliga aktioner i samtliga av landets nästen.

Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, kommenterar de historiska aktionerna:

— Det är första gången någonsin vi har hållit offentliga aktiviteter i alla nästen på samma dag. En historisk dag och en maktdemonstration av Nordiska motståndsrörelsen.

Nedan kan du läsa kortare rapporter från de olika nästena. En film kommer publiceras senare och aktionerna kommer också diskuteras i nästa avsnitt av podcasten Frontlinjen.

Näste 1 – Moss

Aktivister från Näste 1 begav sig till Moss där man delade ut flygblad och talade med folket i stadens centrum. Aktiviteten varade i nästan fyra timmar och gick mycket bra.

När aktiviteten skulle avslutas försökte fem tillresta meningsmotståndare att gå till angrepp. Enligt gruppchef Richard Eide behövde inte aktivisterna göra någonting, då polisen omedelbart gick emellan och grep meningsmotståndarna.

— Ja, (dessvärre) gick både väktare och poliser emellan med en gång och satte handbojor på dem. En polis berättade efteråt att de blev anmälda för ordningsstörning och blev avvisade från staden.

Eide berättar att aktiviteten gick lugnt till och att många bra samtal fördes med folket.

— Ja, aktionen gick väldigt bra och varade i nästan fyra timmar. Jag känner att vi brutit isen lite i Moss, som för övrigt är känd för att vara en väldigt röd stad. Befolkningen i Moss kan förvänta sig fler aktioner i framtiden, för att säga så.

En rad tidningar har skrivit om konfrontationen som nästan ägde rum i Moss, och lögnpressen har naturligtvis försökt att framställa det som om det var Motståndsrörelsen som orsakade bråket.

Näste 2 – Kristiansand centrum

I Näste 2 har aktivister hållit en offentlig flygbladsutdelning i Kristiansand centrum. Enligt nästeschef Tommy Olsen gick aktiviteten lugnt till och många givande samtal fördes med befolkningen.

Näste 3 – Bergen centrum

Näste 3 delade ut flygbladd vid Bergens köpcentrum och senare på väg till och vid Danmarksplatsen. Inga problem uppstod, och gruppchef Tom Hauge utlovar fler liknande aktioner i framtiden.

Näste 4 – Kristiansund

Näste 4 genomförde en offentlig aktivitet i Kristiansund i samband med en elitserietävling som ägde rum i staden. Inga problem uppstod, förutom en mindre dispyt med en surmulen Molde-supporter.

Näste 6 – Klepp

Medlemmar från det nyetablerade Näste 6 genomförde en flygbladsutdelning utanför Järhagens Köpcenter i Klepp. En väktare försökte utan framgång att avlägsna medlemmarna från platsen.

Inga problem uppstod, och en rad positiva diskussioner fördes med folket. En person, som först var ointresserad, blev plötsligt väldigt intresserad då han hörde att organisationen är kritisk till massinvandringen och förrädarpolitikerna.

— Inga problem, bara roligt! Aktiviteten var en stor succé och kommer återupprepas inom en snar framtid, säger en medlem till Frihetskamp.

Se fler bilder nedan:

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-06-09 23:40