TYSKLAND. Under de gångna dagarna har motståndet mot den massiva invandringen ökat i de östra delarna av Tyskland. Bland annat har man tänt eld på ett asylboende och försökt att mota bort invandrare från ett annat.

afd-logo

Ett hundratal personer jublade samtidigt som ett asylboende i staden Bautzen i östra Tyskland stod i lågor. Enligt polisen ska även ett antal personer försökt att hindra släckningsarbetet. Några dagar tidigare hade en arg folksamling försökt att stoppa en buss fullastad med utlänningar som skulle till ett boende på orten Clausnitz.

Landets politiker har kraftigt fördömt folkets motstånd mot massinvandringen och beskrivit protesterna som fega och skamliga. Man beskyller även partiet Alternativet för Tyskland för att ha hetsat fram motståndet mot invandringen. Partiets ledare, Frauke Petry, vägrade dock bemöta anklagelserna då hon talade till pressen idag.

— Det är under min nivå, svarade Petry när hon ombads kommentera anklagelser om ”mental brandanstiftan”.

Partiet har tidigare menat att polisen i yttersta nödfall borde kunna skjuta utlänningar för att skydda landets gränser. Man väntas röna stora framgångar i valen till tre av Tysklands delstatsparlament som hålls om några veckor.

Källa:

Attacker mot flyktingar väcker oro och ilska i Tyskland


  • Publicerad:
    2016-02-22 17:45