INRIKES Den ökända koranbrännaren Salwan Momika har pekats ut som sionistagent. Nu begär Irak honom utlämnad för att ställas inför rätta.

Nordfront har tidigare skrivit om irakiern Salwan Momika, som regelbundet eldar koraner i Sverige. Enligt Iran går han den israeliska spionorganisationen Mossads ärenden och har fått i uppdrag att vända den muslimska världens blickar mot Sverige istället för mot israeliska övergrepp i Palestina.

Nu har Irak begärt Momika, som är medborgare i landet, utlämnad. Enligt TT ska Momika fått beskedet av polisen via mejl i fredags. På sociala medier uppger han att svenska myndigheter inlett en utredning och att han ska förhöras av polis i Södertälje.

— Jag har asylskäl eftersom jag är emot irakiska regeringen. Det här är ett sätt för dem att få mig utlämnad och mördad. Sverige, Åklagarmyndigheten och rättssystemet har ett ansvar över mitt liv, säger Momika till TT.

Enligt TT har irakiska medier under sommaren redan rapporterat om att Momika begärts utlämnad. Förfrågan ska ha kommit till Justitiedepartementet den 18 juli.