MODERN KONST Sveriges Radio har uppmärksammat hur fittklotter har blivit övermålat med en svart fyrkant. ”Konstnären” som klottrade först är nu kränkt över att hennes klotter målades över.

— En kvinnokropp med två ben som spretar åt sidan och en fitta i mitten, så beskriver ”konstnären” Carolina Falkholt ett ”konstverk” hon målat på ett plank mellan Nordstan och Göteborgsoperan.

Konstverket som alltså är en avancerad form av könsklotter kallas ”God Giving a Fuck”.

— Det är framför allt kvinnokroppen som varit mest centralt i mitt konstnärskap och mycket frågor om rätten till sin egen kropp som inte varit kvinnans egendom genom historien, säger Falkholt till Sveriges Radio som intervjuat henne.

Reportern på Sveriges Radio ställer ingen kritisk fråga om hur kvinnors kroppar blir deras egen egendom genom att ett kvinnligt underliv körs upp i ansiktet på Göteborgs invånare.

"Tråkigt" och "löjligt" att den seriösa fittan målades över

Igår uppmärksammade Sveriges Radio att en okänd konstnär målat ett eget konstverk föreställande en stor svart fyrkant där Falkholts fitta tidigare var målad.

— Jag tänkte att det så klart är väldigt tråkigt att sånt här händer. Att det ständiga övergreppet mot kvinnan och hennes kropp pågår i samhället, beklagar sig Falkholt.

Elaine Axelsson, som upptäckte det nya konstverket och kontaktade Sveriges Radio, tycker att den svarta fyrkanten är ett ”löjligt” tilltag och att det borde finnas värre saker att störa sig på än en vaginamålning.

Bilda små grupper och diskutera i kommentarsfältet om en svart fyrkant är löjligare än en könsmålning.