GÖTEBORG. Här kommer en fotografisk röding- och journalistsafari från Motståndsrörelsens soppköksaktion igår.

journalistsafari

Revolutionära Fronten och de andra militanta antifascisterna må ha kastat in handduken i Sverige, istället är det nu för tiden journalister som svärmar runt Nordiska motståndsrörelsens aktioner. Detta kunde ses igår i samband med soppköket som anordnades i Göteborg där det var fler journalister på plats än vad det var medier som initialt skrev om aktionen.

Aktivister från platsen rapporterar också att journalisterna mest stod och pratade sinsemellan samt med polis och lite med de kurdiska demonstranterna som dök upp under slutet av aktionen. Det går inte att bevisa men definitivt att misstänka att de ”oroliga vittnen” och ”förbipasserande” som ifrågasatte Motståndsrörelsens mötesfrihet var journalister, något som framkommit i tidigare fall samt går i linje med det drev en journalist i Sundsvall nyligen startade mot organisationens rätt att hyra kommunala lokaler.

Nordfront har därför sammanställt lite bilder för att visa hur det svenskfientliga motståndet i Göteborg såg ut igår. Vi har delat upp artikeln i en del med bilder på journalister och en del med bilder på de personer som visade tecken på att vara hetsiga ”antirasister”. Detta handlar alltså inte om bilder på några personer som snabbt passerade förbi aktionen utan människor som stannade upp, tog mycket bilder, dröjde kvar på platsen och visade tecken på att vara fientligt sinnade. Alla bilder i artikeln är klickbara.

Journalister:

emelie_lindholm_gpjournalist

Emilie Lindholm – skriver artikel som ifrågasätter Motståndsrörelsens rätt att hålla offentliga möten, blir chockad när Nordfront fotar och filmar henne trots att hon inte vill det.

emelie_lindholm_gpjournalist3

Emilie vet att för att få ”rätt” svar så måste man fråga ”rätt” personer om deras åsikter om något. Vad tycker utländska kolonisatörer om att svenskar gör motstånd mot deras ockupation av Sverige? Jaha, de var ”upprörda”, vad bra…

expressen_journalist2

Expressen-journalist.

orolig_journalist

Journalist / Ett av de ”oroliga vittnen” som ringde polisen och ifrågasatte mötesfriheten?

okänd_journalist

Journalist som inte gillar att bli journalistad.

Om du figurerar som journalist i denna artikel, skaffa dig ett hederligt jobb och kontakta Nordfront så tar vi bort din bild.

Rödingar och svenskfientliga hobbyfotografer:

DSC_0072

Roshan Yigi (SSU) var enligt GP ”frustrerad” av att Motståndsrörelsen var på torget och ska ha sagt: ”Det är viktigt för oss att nå ut med vårat budskap – att stoppa Turkiets folkmord i Kurdistan. Hade vi gått till torget hade vi gett Svenska motståndsrörelsen uppmärksamhet i stället. Det vill vi inte.” Detta trots att Motståndsrörelsen fört dialog med honom och sagt att det gick bra att dela torg. Kanske visste Yigi med sig att problemet låg hos hans kamrater i Rättvisepartiet Socialisterna som enligt GP var de som försökte styra om den pro-kurdiska demonstrationen till en svenskfientlig demonstration: ”I början av demonstrationståget går en grupp från Rättvisepartiet Socialisterna. De skanderar: Inga fascister på våra gator. Några ur gruppen ropar att de vill ta sig ut på torget, men en annan grupp demonstranter lugnar ner stämningen och uppmanar flera personer från Rättvisepartiet Socialisterna att inte gå dit. ’Det är inte värt det’.”

DSC_0094

Perfekt plats för att stå och snusa och försöka se tuff ut (mannen till vänster) samt ta selfies (flyktingbarnet till höger)?

DSC_0141

Tarzan verkade ha gått vilse. Istället för att gå iväg och uträtta något ärende stod han och snurrade runt på samma plats samtidigt som han pratade med en turistguide som försökte förklara vägen hem till djungeln.

DSC00729

Asiat som späder på stereotyper om asiatiska turister och fotograferande.

DSC_0163

Antifascisternas b-lag.

De som vill ha sina bilder borttagna här kan boka enkelbiljett till sitt hemland. Svenskarna kan sterilisera sig eller köpa riktiga kameror och sadla om till naturfotografer. Tack på förhand!


  • Publicerad:
    2016-02-21 21:00