Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Paranoide Persson är tillbaka – kallar nationella dagisfröknar för “infiltratörer”

Av Redaktionen, 2018-11-27
redaktionen@nordfront.se

PARANOIA. Borlängepolitikern Kenneth Persson (S), mer känd som ”Paranoide Persson”, är tillbaka efter den så kallade Nordfrontskandalen. Denna gång pekar han ut nationella dagisfröknar som ”infiltratörer i den kommunala verksamheten”.

Från vänster: Bettan Byvald, socialsekreterare, Göteborg, Fredrik Malm, kommunpolis, Örebro och Kenneth Persson (S), paranoid lokalpolitiker i Borlänge under dagens seminarium med den svenskhatande juden Willy Silberstein.

Det var i januari som Borlänge-politikern Kenneth Persson (S) tvingades avgå från sin tjänst som ordförande i det lokala Brottsförebyggande rådet (Brå) efter ett sms till Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist. Efter att ett samtal mellan Holmqvist och Persson bröts mitt under en intervju skickade Persson ett sms till Holmqvist där han skrev att han misstänkte att polisen avlyssnade hans telefon. Bakgrunden till Perssons misstankar var en personlig och infekterad konflikt han haft med Borlängepolisen.

Efter avslöjandet om att han anklagade polisen för telefonavlyssning blev det skandalrubriker i MittMedia, varpå Persson tvingades avgå. På Nordfront blev han efter händelsen känd som ”Paranoide Persson”.

”Nazister infiltrerar Borlänges kommunala verksamhet”
Under dagen har Kenneth Persson deltagit i ett seminarium som anordnats av Center mot våldsbejakande extremism (CVE), där även bland annat Säkerhetspolisen, Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Brottsförebyggande rådet har deltagit för att diskutera under temat ”Samling mot våldsbejakande extremism”.

Person deltog i egenskap av kommunpolitiker i Borlänge, en kommun som efter Ludvika har pekats ut som ett ”fäste för högerextremister”. När Persson skulle berätta om hur Borlänge kommun hanterar att det finns oliktänkande människor i kommunen började han helt plötsligt påstå att man lyckats avbryta infiltrationsförsök i den kommunala verksamheten.

— Vi har också haft… eller upptäckt infiltrationer i den kommunala verksamheten. Personer som har varit högerextrema som nästlat in sig i den kommunala organisationen, påstår Persson.

Han berättar vidare att man i de infiltrationsförsök som uppdagats har kunnat ”lösa ut personerna”, eftersom de haft visstidsanställning. De som avbrutit dessa anställningar ska ha fått ”kraftiga hot”, påstår Persson, och lever nu med personskydd. Själv säger sig Persson inte ha utsatts för några hot, däremot ”en hel del samtal” från det han beskriver som ”falska journalister”.

Det Persson pratar om är personer som av politiska skäl fått sparken från arbeten inom skola, vård och omsorg, ofta utan att ens ha fått någon förklaring till varför. Juden Willy Silberstein, som agerade moderator, säger också att han hört att medlemmar i Motståndsrörelsen är ”duktiga på att vara väldigt trevliga och hjälpsamma i vardagen”.

— Vad gör de i sin charmoffensiv? undrar Silberstein.

Varpå Persson återigen börjar resonera kring den påstådda kommunala infiltrationen, och om att man uppfattat att någon person som arbetat med invandrarbarn haft ”en annan agenda”.

Mot slutet av sitt deltagande tar Persson återigen upp ”avslöjandet” om den påstådda kommunala infiltrationen och beskriver det som ”finurligt” och ”en framgångsfaktor”.

Nordfront konfronterar misstänkt infiltratör
Nordfront misstänker att Persson syftar på Emma Karlsson, utbildad barnskötare, medlem i Nordiska motståndsrörelsen och boendes i Ludvika, som under hösten 2017 sökte jobb på en förskola i den invandrartäta Borlängestadsdelen Tjärna Ängar.

Emma Karlsson pratar lokalpolitik med en Ludvikabo under årets valrörelse. Hon var en av Nordiska motståndsrörelsens kandidater till Ludvika kommunfullmäktige.

Vi har därför valt att konfrontera Karlsson med de nya uppgifterna som Persson kom med under seminariet.

Hej Emma! Varför sökte du jobb på en förskola i Tjärna Ängar?

Det stod faktiskt inte Tjärna Ängar i annonsen, då hade jag nog inte sökt tjänsten. Det var först när jag kom på intervjun som jag insåg att det rörde sig om Tjärna Ängar, och tänkte då ”oj spännande!”.

Jag var först emot att ta jobbet, och sa under intervjun att jag hört väldigt mycket dåligt om just Tjärna Ängar. Men jag tänkte att det rör ju trots allt barn, och att det inte är dessa som ger stadsdelen dess dåliga rykte. Dessutom är det i grund och botten ett jobb, som jag är utbildad inom. Jag tycker om utmaningar och kom faktiskt att trivas bra på min arbetsplats.

Vi har fått uppgifter som gör att man kan misstänka att du är en våldsbejakande extremist som försökt infiltrera den kommunala verksamheten i Borlänge. Stämmer det?

Nej, det skulle jag inte påstå. Allt jag ville var att jobba med barn. Det är lite komiskt faktiskt vilken makt vi har när det blir sådan uppståndelse av en sån här grej.

Det är inte så att du hade en ”annan agenda” när du sökte jobb i just Tjärna Ängar? Kanske att plåga icke-svenska dagisbarn?

Haha nej verkligen inte! Som jag sa visste jag ju inte ens om att det var Tjärna Ängar när jag sökte. Under tiden jag arbetade där fick jag väldigt bra kontakt med barnen. Inte ett enda klagomål riktades mot mig, tvärtom fick jag väldigt mycket positiv feedback från både chefer, kollegor, barn och föräldrar.

Vad sa din arbetsgivare när din anställning plötsligt avbröts?

Jag blev inkallad till ett möte efter en helt vanlig arbetsdag med två representanter från kommunen. De överlämnade ett kuvert och i det låg ett brev där det stod att min provanställning inte skulle förlängas. Jag hade två månader kvar, men fick gå hemma med full lön resten av tiden. Jag fick inte ens säga hejdå till barnen och kollegorna utan eskorterades omedelbart ut ur byggnaden. När jag återkom en annan dag för att hämta mina grejer hade de evakuerat hela avdelningen på alla barn, som om för att hindra mig från att ens träffa dem.

Brevet där Emma Karlsson delgavs att hennes anställning inte skulle förlängas och att hon arbetsbefrias fram till dess slut. Klicka för större bild.

Min närmsta chef, förskolechefen, visste ingenting. När jag pratade med henne efteråt berättade hon att hon bara visste att de skulle prata med mig, inte att jag skulle få sparken under mötet. Beslutet hade alltså fattats över deras huvud av kommunalstyrelsens arbetsgivarutskott. Hon sa också att hon kunde ställa upp som min referens när jag söker jobb i framtiden, men någon timme senare fick jag ett sms där hon förklarade att hon ”under rådande omständigheter” inte kunde ställa upp som referens. Jag har fortfarande inte fått svar på varför.

Är det nåt du vill hälsa Kenneth Persson med tanke på de allvarliga anklagelser som han nu indirekt riktat mot dig?

Att vi har åsiktsfrihet i Sverige och att så länge man sköter sitt jobb så ska man inte behöva få sparken och anklagas för det enda och det andra, bara för att man råkar ha åsikter som kommunen inte gillar.

Seminariet i sin helhet är förstås fullt med orwellianska guldkorn och Nordfront kan komma att återkomma till det. Emma Karlsson kan ni höra mer av i Nordfronts populära lokalradio-podd Radio Ludvika.

Nedan kan man se större delen av programmet:


  • Publicerad:
    2018-11-27 18:21