Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

MittMedia i uppror efter Borlängesossens paranoida sms till Nordfront: “Han är slut som artist!”

Av Simon Holmqvist, 2018-01-20
simon.holmqvist@nordfront.se

BORLÄNGE. Efter att Nordfront offentliggjort ett sms i vilket Borlänge kommuns toppman i arbetet mot ”våldsbejakande extremism” bekände att han upplever sig avlyssnad av polisen har drevet mot honom intensifierats. ”Det var ironi”, förklarar den ångerfulle Kenneth Persson sms:et, men MittMedia menar att han genom att ”gråta ut hos nazister” nu är ”slut som artist”.

Efter en känslig fråga under en intervju med MittMedia stormar Kenneth Persson (S) ut ur rummet. Till Nordfront berättar han dock öppenhjärtigt om sin rädsla för att polisen avlyssnar hans telefon, Skärmbild: dt.se.

Nordfront har vid flera tillfällen återkommit till den högt uppsatte socialdemokraten Kenneth Persson i Borlänge. Förutom att vara ordförande i det lokala Brottsförebyggande rådet (Brå) är han även ordförande i Borlänge kommuns arbetsmarknad- och socialnämnd samt kommunens ansvarige för arbetet mot så kallad våldsbejakande extremism – med andra ord leder han den lokala socialdemokratiska regimens kamp mot oppositionella Nordiska motståndsrörelsen.

Men Persson har under en längre tid varit i en djup konflikt med Borlängepolisen, vilket Nordfront tidigare har rapporterat om. Öppen fientlighet, inställda möten och underlåtenhet att själv rapportera brott har lett till att samarbetet mellan Brå och Borlängepolisen idag i princip är icke-existerande.

LÄS MER: Paranoid Borlängesosse i blåsväder efter dispyt med polisen: ”Jag tror jag är avlyssnad”

När jag själv försökte intervjua Kenneth Persson angående att han slagit sig samman med ”terrorforskaren” Magnus Ranstorp för att försöka smutskasta Borlängepolisen, först som ”anonym källa” och sedan helt öppet, var det också svårt att få en syl i vädret. Medan jag var intresserad av att ställa frågor kring exakt vad radarparet menade med att polisen bör ”markera mot NMR:s närvaro i Dalarna” så var Persson betydligt mer intresserad av att snacka skit om den lokala polismakten.

När samtalet plötsligt bröts försökte jag också ringa upp, men då tryckte Persson på ”upptagen”. Jag fick inte känslan av att han slängt på luren, tvärtom så var han väldigt öppen och pratglad. Därför skrev jag ett sms och undrade ifall han skulle ringa upp med, varpå han i svaret avslöjade sina paranoida tankar kring sina ärkefiender inom Borlängepolisen:

SMS:et där Kenneth Persson ”talade ut” om sin paranoia för undertecknad. Observera att jag av misstag kallade Kenneth för Lennart.

Inledningsvis tänkte jag avvakta och se ifall han skulle höra av sig innan jag genom att offentliggöra sms:et förstörde det uppenbart oförtjänta förtroende som min politiske motståndare av någon outgrundlig anledning ändå måste ha känt för mig. Samtidigt förbluffades jag över att den man som utsetts att leda kampen mot Nordiska motståndsrörelsen kommer med ett sådant bekännande till en redaktör för organisationens nättidning.

Persson hörde dock aldrig av sig och sms:et i sig är trots allt mer spektakulärt än någon kommentar om Ranstorps-härvan som han skulle ha kunnat hosta upp. Då fanns bara att offentliggöra sms:et kvar.

LÄS ÄVEN: När maktelitens ”terrorforskare” läxades upp av Dalapolisen

I samband med att Nordfront publicerade sms:et ringde jag även Perssons parlamentariske huvudkonkurrent, moderaten Ulrik Bergman, som är vice ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden i Borlänge, ledamot i den Brå-avdelning som Persson leder och som öppet i MittMedia-tidningen Dalarnas tidningar (DT) har krävt Perssons avgång från diverse uppdrag. Bergman var dock betydligt mer återhållsam när han fick veta att han talade med en representant för Nordfront, och ville inte heller kommentera Perssons uttalande eller huruvida det kan stämma att Borlängepolisen har hemlig telefonavlyssning på en av kommunens toppolitiker.

Som väntat dröjde det dock inte många dagar innan DT hade snappat upp Perssons spektakulära bekännelse till Nordfront, och precis som beräknat så lades nu högsta växeln in i drevet mot toppsossen.

”Kritiserade Brå-ordföranden Kenneth Persson (S) skrev sms till nazist – ”Misstänker att jag är avlyssnad””, löd gårdagens rubrik i DT, liksom i diverse andra lögnblaskor i MittMedias regi. En ångerfull Persson intervjuas i den konfrontativa artikeln och menar i den att han nu måste göra ”en rejäl pudel”.

— Det här förbättrar inte situationen. Polisen tycker förmodligen att jag anklagar dem för att avlyssna mig. Jag får göra en rejäl pudel och tala om att det var klantigt, säger Kenneth Persson till MittMedias journalist.

Vidare försöker Persson hävda att det hela var ”ironiskt menat”, men det framgår inte i artikeln på vilket sätt. Han ska också tidigare ha fått råd att inte ge några intervjuer till Nordfront – ett råd som han inte valde att följa.

— Man kan fundera på om man ska prata med dem eller inte. Jag brukar ha som ingång att prata med människor som ringer, om man inte är oförskämd. Det var han inte. Men jag får ta lärdom av det här, förklarar Persson.

Exakt varför han har avråtts att tala med Nordfront framgår dock inte. Lustigt nog tycks DT-artikelns sensmoral därmed bli något i stil med att Persson kanske hade lyckats undvika att anklaga Borlängepolisen för hemlig avlyssning av hans telefon om han bara hade följt rådet att inte låta sig intervjuas av Nordfront.

Kenneth Perssons ”rejäla pudel” har inte heller imponerat på MittMedia, som nu menar att hans tid som Brå-ordförande måste vara förbi. Innehållet i – och mottagaren av – Kenneth Perssons sms blev droppen som fick bägaren att rinna över för den judiska lokalmediakoncernen som under en tid har varit ute efter att Perssons huvud ska rulla. I en ledare räknar DT:s politiske redaktör Gabriel Ehrling upp samtliga av Perssons ”synder”, som i stort kretsar kring hans konflikt med Borlängepolisen, och fortsätter sedan:

Som om detta inte vore nog har det nu framkommit att Persson sagt att han misstänker sig vara hemligt avlyssnad av polisen(!). Detta i en intervju på den nazistiska (!) sajten Nordfront. Mindre lyckad ironi, menar Persson. Men ändå.

Att Persson, som inledde veckan med att storma ut när denna tidnings frågor blev tuffa, ens ställer upp när nazisterna ringer, är förstås så skruvat att det är svårt att ens ta in. Särskilt som Persson varit djupt involverad i kommunens arbete mot våldsbejakande extremism och mycket väl vet vad Nordfront är och vilka som står bakom.

Kenneth Persson är slut som artist. Frågan är bara när han själv ska inse det.

Klave: Nordiska motståndsrörelsen vinner – Krona: Systemet förlorar
Ifall Kenneth Persson verkligen är ”slut som artist” återstår att se. Den excentriske socialdemokraten har genom konflikten visat sig ihärdig och uppfinningsrik och hittills har inga krav på avgång från hans egna hörts, och det är ju trots allt dessa som – rent formellt – har makten i kommunen. Persson verkar också fortsatt optimistisk inför utsikterna att han ska kunna ”reparera relationen” med Borlängepolisen.

Det är inte heller första gången som etablissemanget, med polis och lokalmedia, spelar Nordiska motståndsrörelsen i händerna. Persson är som sagt kommunens politiske toppman i systemets kamp mot Motståndsrörelsen, men kan inte hålla sig att berätta om sina paranoida tankar för undertecknad. Lokalmedia kan inte heller annat än att tillskriva en intervju med och ett bekännande till Nordfront så stor betydelse att det i sammanhanget måste bli den oförlåtliga handling som sätter spiken i kistan för maktelitens främste förkämpe mot oppositionen i Dalarna.

En seger för Nordfront och Motståndsrörelsen utan tvekan, oavsett hur detta slutar. För vår kamp mot systemet kan som bekant endast sluta på ett enda sätt.


  • Publicerad:
    2018-01-20 22:35